Eurovisionären 1

Oh, du missar väl inte Eurovision-starten idag? Första semifinalen är i kväll och här är mina favoriter:

Som förra året är Serbien en av mina storfavoriter. Då var det balkanblås- och beat, i år drar de till med motown-pastischen Čaroban som är riktigt trevlig. Men eftersom trevlig är nyckelordet tror jag knappast de vinner. Går vidare gör de nog lätt däremot.

Ungerska bidraget What about my dreams verkar segertippat. Inte underligt alls, det luktar brett genomslag lång väg. En stark refräng som man får på hjärnan. En ganska klassisk låt som kunde varit skriven när som helst under min livstid, men ändå i väldigt modern produktion på ett sätt som inte skär sig alls. Att stilen nog funkar visas även genom att Kroatien har en liknande låt med roligare produktion men mycket sämre sångerska. Jag gillar inte att jag gillar detta eftersom det inte finns något speciellt alls med låten egentligen, men vad ska man göra.

Hypen för Ryssland fattar jag dock inte alls. Mycket ospeciell historia. Det enda roliga är det där med Rongedal som kör och Kishti Tomita som röstcoach. RedOne kan i alla fall bättre. Sorgligt nog är detta år också ett totalt utblottat år vad gäller kalkon. Det är i princip bara Portugal som verkligen gör bort sig (okej, sidekick-rapparen Stereo Mike för Grekland är rätt pinsam i sitt helt omotiverade totalsabotage av en annars godkänd låt, men knappast riktig kalkon). Mycket tråkigt, men ett skäl för dig som inte bryr dig om semifinaler att ändå kolla för att få en dårpippifix.

This entry was posted in seriöst and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.