More “Be more sexy!”

Kunde inte låta bli att se Kvällsöppet om det omdebatterade normalutviket i Vecko-Revyn*. Hej självplågare. För jag visste ju redan saker som att 1) inget kommer sägas som jag inte redan hört och jag vet var jag står, 2) det kommer bli en jävla massa idiotier från idioter som jag vill ge lavett, samt 3) det kommer vara LÖJL – inramning, frågor, allt – eftersom Ekdal like fuck kan hantera såna här ämnen.

Meeeen så är jag ju in it 4 teh aggrevated lulz som Pondexter uttryckte det.

Uppenbar är frågans komplexitet då Hannah Arnhög försvarar sig mot Hurricane Ståhls kritik – att det sätter måttstock på kroppar när man definierar “normala” – med att 99,5% reaktioner hon får från läsare är positiva. Ja, jag är inte förvånad och jag ska ärligt säga att jag också tror att en hel del människor nog kan påverkas positivt eller i alla fall vilja hylla det för att de spontant gläds åt precis alla ansatser till förändring.

Men att läsarkritik inte kommer beror helt enkelt på detta: känslan av att behöva relatera till normalskalan är inget man formulerar i en handvändning. Eller ens tänker på att man har. Särskilt inte eftersom Vecko-Revyn på egen hand knappast är ansvariga för den saken utan bara ännu en pik i mängden. Är du kvinna är du nog van att tänka på kropp, och kritiken blir bara inom spannet “sunt eller osunt?” istället för av hela detta förhållande och då reagerar man positivt för allt som kallas sunt.

Något jag inte var beredd på var dock att löljet att låta Bingo Rimér nakenfota Ronny Svensson skulle provocera mig på ett helt annat sätt. För bilden som projiceras i studion är fan inte dum, inbjudande blick och poseringen varken mansklyschig eller tramsig. Problemet är istället att hela studion ändå flabbar! Utom Hurricane Ståhl som påpekar detta, och just Hannah Arnhög som gillar bilden och irriterat får påpeka för den korkade högstadiepöbeln till publik (och jävla Ekdal som ba “TYCKERU?”) att hon menar allvar med att Ronny Svensson faktiskt är sexig på bilden.

Att det ska vara så jävla svårt att presentera inbjudande nakenbilder på män, särskilt utan att det är vältränade hunkar, säger faktiskt något om helt andra problematiska ideal som kanske varit kul att ta upp i något mer seriöst program. Kraftfullt sexig med potens eller ren pajasnakenhet är det män kan välja på och vi anstränger oss så för att pressa in allt vi ser i varsin ände på den skalan. Jag vet inte vad som provocerar mest av att folk flabbar eller att män nöjer sig med detta. Säger det igen: Be more sexy!

– – –

* Det är andra inslaget, efter det trista kungahusdebaclet.

This entry was posted in seriöst and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to More “Be more sexy!”

Comments are closed.