Haters gonna hate/lovers gonna love

Lustigt att jag ombads förhandsgranska Elins blogginlägg om Fina Män. Man visste inte ett skit om vad hon skrev och trodde att det skulle handla om detaljer i våra konflikter och antismicker av mig etc, så gjorde det inte det. Är det relevant att jag inte hade nån lust att få dessa detaljer yppade? Jodå. Haha, jag är så jävla rädd för andras dom så det kan du knappt ana och jag frossar frossar frossar i beröm. Men testa att fundera över hur det skulle kunna få mig framstå ifall jag fläkte dessa osmickrande detaljer själv.

Åh det skulle vara så lätt att få beröm för detta också. Fina Gustav erkänner misstag rakryggat! Förmodligen även en anti-sida som bara ser koketteri, som gör det vare sig jag är hemarbeteskungen av jämställt liv eller öppen ångrare av nå dumheter. Jag funderade på att ta bort spärren på en viss hemlig blogg för intresserade bara för att bredda bilden lite, innan jag insåg just det där med koketterifällan. Bland annat.

Låt mig här säga direkt att jag verkligen gör mitt bästa för att lyckas kokettera och verka mer cool än jag är utan att det blir övertydligt. Det är en kompensationsgrej pga upplevt lågt värde. Mitt nyårslöfte “att ta betalt” är jakten på det verkliga värdet. På så vis är det ett problem att vara man och feminist och därför dömas efter helt sjukt låga krav ibland och väldigt höga krav andra gånger. Jag slipper liksom helst  glada tillrop över självklarheter lika mycket som misstänkliggöranden. Och jomen vafan, klart jag tycker att jag kan få ses som sexigt jämställd men det är ju inte pga sexigt som jag ska vara det.

Detta varför jag är så irriterad på diskussion om Ny Manlighet. Har du tänkt på att ingen pratar om den nya kvinnorollen? Finns ingen sån. Den är typ redan klar eller vad? “Mansrollen” som koncept förutsätter att vi har nåt att jobba på eller att ideal ska förändras men samtidigt att något slags ideal ska bestå. Att män ska omvandlas efter en omgivning som är done & ready. Jo, då kan jag fatta att en hel del män tycker att det är lite störigt i tillvaron.

Privat och personligt är båda politiska, men allt kan inte dras med i samma slutsatser. Jag har mina bad guy-tendenser någon annanstans än på jämställdhetsplanet och jämställdhetsplanet är inte allt som definierar en good guy.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , . Bookmark the permalink.