D’oh DO!

Jag skulle gärna också kritisera upplägget för DO som Hanne Kjöller gör i DN idag. Det luktade fail redan i sammanslagningen av alla andra blandade O:n, inte minst för att det borde vara svårt att som en och samma myndighet ha tillräckligt bra blick för så olika typer av diskriminering. Men det är lite bekymrande att det blåser så mycket om DO just nu, eftersom det garanterat smittar av sig på den aktuella skolniqaben. DO:s syn på denna är det nämligen inget fel på.

Som ledaren i Expressen igår måste jag hävda att ett generellt förbud mot ansiktsdöljande plagg i utbildningar är riktigt dåligt. Att arbetsgivare inte accepterar dem är en sak, det gäller praktikplatser också, men det där ansiktsfixerade kommunikationsargumentet för undervisningsmöjligheten är bara fucked up. Löjligt rent av, inte minst om man varit student överhuvudtaget och vet hur pass opersonlig föreläsningsmiljön är. Som Badlands Hyena föreslår är det kanske dags att förbjuda distanskurser och blinda också?

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.