Hålla andan

Som det haglar analyser nu. Tröttsamt i bästa fall, sånt får man acceptera eftersom det fortfarande är helt relevant och nödvändigt att gräva i högpopulismens riksdagsintåg. Idiotiskt i värsta fall. De värsta fallen är tyvärr många.

Hör Anders Westgårdh gorma om den äkta svenskheten i Aftonbladet.

Slå din handflata i fejjan.

Det är inte mest provocerande att Westgårdh snackar en massa grundlös goja utan att han inte förstår hur själva samtalet om vad som bör vara svenskhet är nationalisternas drivmedel. Han strosar glatt in på Sverigedemokraternas planhalva och överlämnar en gratis lunch, en riktig festmåltid som förmodligen inte väntar länge på sällskap. Rundgången av definitionskrig är nationalismens Särimner, this pig never ends.

Ingen kan proklamera den rätta svenskheten. Ingen har varken rätten eller förmågan. Fakta saknas. Du kan analysera ursprung, hitta trender och mönster bäst du vill men den rätta själen finner du aldrig. Den jakten har bara en slutstation och det är främlingsfientligheten som uppkommer när du legitimerat stämpeln på hur folk är och alltid kommer vara. Är svenskar si kommer alla andra vara så, och just där plockar SD poängen.

Vill du slå vakt om och hålla den rätta andan, då håller jag andan till jag blir blå.

This entry was posted in seriöst and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Hålla andan

  1. Pingback: Nerd Life Deluxe B-L-O to tha double G » Blog Archive » Förstå kultur

Comments are closed.