Jag hatar det enskilda

Tyckte ni att det var en tuff utfrågning av Reinfeldt att låta den jäveln komma undan med en drös viktigheter* till förmån för att låtsaspressas om Jörg? Fuc dat! Jag hatar dessa äckliga enskilda fall. Det är inte på det sättet jag vill se Alliansen ryka.

Enskilda fall är populism. Billiga sympatier. Man kan ALLTID hitta någon enskild som drabbas, oavsett vem som regerar eller vilken reform som ska igenom. Jobb åt Jörg, bostad åt Maj, huset kvar för Gustaf – det blir bara bull alltihop oavsett om det är tragiskt eller rent ljug.

Man får använda illustrerande exempel. Gärna. Men det helst ska göras anonymt eller åtminstone så frågan inte gäller bedömningen av ett enda specifikt fall, och det ska absolut inte göras med en jävla lokaltidningsbesvikelse-bild som den på Jörg eller en gnäll monolog som Gustafs om sin kära 5-millevilla. När väl frågan kommer ska den inte vara “vad säger du om FK:s beslut” utan “vill du att reglerna ska vara allt eller inget, riktigt jobb eller lönebidrag, som exemplet visar?”, för om exemplet inte ger all info eller kanske är komprometterat blir ändå frågan helt rätt och stabil.

Btw. Inte heller vill jag låta RUT-avdraget få skulden för att andra länder är fattiga och sänder folk till Sverige för att jobba och lämnar barnen hemma. Särskilt inte med tonvikt på mammorna. RUT ska diskuteras och avfärdas på sina egna kassa meriter, det går alldeles utmärkt. Ska vi bränna upp bärskogarna också eller, så inga utnyttjas som bärplockare?

– – –

* Framför allt denna: Visst var det många i min twittfeed som reagerade på att Reinfeldt hävdade att han aldrig pratat om “riktiga jobb” när han utfrågades om övergången från sjukförsäkringen till arbetsmarknadsåtgärd, alltså på att han skulle halvljuga där. Men hur fan kunde journalisterna missa att på peka hur Alliansens faktiska politik därigenom är lika mycket arbetslöshetsgömme som någonsin S-regeringen. Sjuklön, arbetsbidrag, fucking same same. Detta oavsett hur kvalificerat Samhallsjobb kan vara.

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.