Det där med medborgarkurs

Folkpartiet vad i helvete. Jag vet att det inte blev något av med den saken, men medborgarkurser alltså. Förutom fett med lulz bara att någon kommer på ett sånt vansinnesprojekt, en fundering dyker upp: Har vi någon som kan räkna på hur mycket, exakt, förolämpande det är att komma till ett land och bemötas av nånting i stil med

Vi bryr oss inte riktigt om var du kommer ifrån, om du inte är nordisk åtminstone, men vi tror att du har värderingar annorlunda än oss som måste vara väldigt skadliga om vi släpper in dig hur som helst. Du ser ju helt annorlunda ut! Kan du stava till jämställdhet?

Har vi nån som kan göra det? Har vi vidare någon som kan fråga Nyamko Sabuni, som verkar ha slagits för projektet, om hon inte kan känna igen det där bemötandet från alla gånger som hon säkert fått skenkomplimangen att hon talar bra svenska för en invandrare?

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Det där med medborgarkurs

Comments are closed.