All reasoning overboard

Mysterier med en samling människor som är helt dumma i huvudet kommer väl aldrig lösas. Ännu ett exempel ser vi i alla fall i den både människofientliga och direkt ointelligenta artikeln i Aftonbladet som hetsar mot dömda brottslingar.

Jag tror ärligt talat att det inte finns något som är så jävla obehagligt som pöbeln, den riktiga alltså och inte den jag menar när jag fjantar mig om publiken på en klubb. Den som beter sig helt irrationellt vid katastrof, den som bara är en massa i panik och med all mänsklighet kastad överbord. Jag ser typ de hemska flyktscenerna från nyinspelningen av Världarnas Krig (den filmens enda stora behållning). Ursäkta om du tycker jag överdriver, men det är nog det ondaste jag sett på länge i kvällspressen att jag ska förväntas tycka det är fruktansvärt att DÖMDA GROVA BROTTSLINGAR ska få vaccin mot den stundande pandemin (eller?) före hederliga medborgare som inte gjort en fluga förnär (förutom att kanske helt utan att åka dit spöa upp sin fru då, men det är ju inte samma sak). Bara tilltalet “får vaccin före dig” är så jävla vidrigt.

Ironiskt nog eldar det ju på lite människoförakt hos mig. Men i vilket fall är det för det första ett brott mot all etablerad moral att hetsa mot de som sitter inne. För det andra är det ett brott mot all journalistisk heder att få det att framstå som att det bara är mördare av Eklunds kaliber som kommer få vaccinet före den hederlige medborgaren. För det tredje är det fullt rimligt att först vaccinera alla platser där många människor rör sig på liten yta och antagligen är utsatta för hälsorisker generellt utöver The Nu Flu. Sist av allt är det också dags att FÖR HELVETE TA DET LITE LUGNT MED DEN DÄR SJUKDOMEN.

“Vanlig” influensa dödar också. Håll dig frisk på samma sätt som vanligt. Bli frisk som vanligt om du trillar dit. Låt dig inte luras till panik. Det är inte nån jävla superaids eller ebola.

– – –

(Meanwhile på Pillow Talk: Snusktips4u.com!)

– – –

Update: Läs även Isobel i Expressen om detta – det var hon som tipsade.

This entry was posted in seriöst and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to All reasoning overboard

Comments are closed.