Centern of attention

Ha! Ba citera Eminem anno 2000, jävligt fräscht, men:

(Oh my God! Oh my God!) I’m sorry, there must be a mix-up
You want me to fix up lyrics while the President gets his dick sucked?
(*ewwww*) Fuck that, take drugs, rape sluts
Make fun of gay clubs, men who wear make-up
Get aware, wake up, get a sense of humo
r
Quit tryin to censor music, this is for your kid’s amusement (The kids!)

Och så riktar vi oss till de upprörda kommentarerna angående blogginlägget av Annika Qarlsson. Hon gjorde alltså en grej på att unga män röstar på Piratpartiet, och i relation till att unga kvinnor våldtas av unga män de känner ställer frågan om integritet är viktigt eller ej? Det är förstås inte en vattentät koppling. Men var det nån som trodde att hon menade samma män?

Jeez, i mest seriösa fall kan man göra det till en grej att båda saker rör integritet i botten – och att män inte bryr sig om den ena aspekten, men i vilket fall som helst kan jag bara säga bwaahahaha! och ReTweeta tipset jag först såg om saken. Sedan kommer det där jag faktiskt tänkt på väldigt länge när det kommer till denna sorts skämtsamhet från nåt slags feministiskt håll: jävligt många är de saker som ska tålas av kvinnor och feminister för att det bara är humor och harmlöst. Very much normaliserat och förvisso ifrågasatt, men alltid friat i slutändan och kvar som normalt. Chalmershumor et al. Sen kommer nån som skämtar från motsatt håll, och som bortblåst är tanken på att det kanske bara är skämt och kom igen, var inte så allvarlig jämt lille gubben.

Jag tyckte det var rätt även när Eminem sa det 2000, så fuck haters – det där var det mest radikala jag sett från Centern och det välkomnas alltid.

This entry was posted in seriöst and tagged . Bookmark the permalink.

10 Responses to Centern of attention

Comments are closed.