Finalement

Dags att ge sig i kast med Eurovisionfinalen då. Det här är som vanligt inte ordningen vi kommer se ikväll, men jag levererar helt enkelt den Topp 7 som är rättmätig och bäst. Du vet nu vad sommarens festande kommer att innehålla för avsteg från dina indie-ideal. Och ja, Topp 7 har nog blivit ett stadigt koncept i ESC-finaler för mig.

7. Sverige: Malena Ernman – La Voix
6. Moldavien: Nelly Ciobanu – Hora Din Moldova
5. Estland: Urban Symphony – Rändajad
4. B-Herz: Regina – Bistra Voda
3. Norge: Alexander Rybak – Fairytale
2. Armenien: Inga & Anush – Jan Jan
1. Mother-uckin Ukraina! Svetlana Loboda – Be My Valentine

La Voix blev bra när jag fick sjunga det i tokfalsett i Kvällspasset. (pod: 2009-04-30, ligger nog kvar ett par veckor till) Hora Din Moldova använder skamligt ett blåsparti som bara måste vara snott nånstans, alternativt vara trad., men det skiter väl jag i när jag sittdansar i tevesoffan. Rändajad är helt enkelt en äckligt bra låt och helt klart årets motsvarighet till Divine eller L’amour à la Française – sånt man kan spela för indiefascister utan att de fattar att det varit med i Eurovision, och sen mobba dem för det (modern motsvarighet till när jag i låg/mellanstadiet besserwisser-mobbade folk som gillade Guns N Roses cover på Knocking on Heaven’s Door och sa att då gillar du Bob Dylan whöööö! gud vad mycket stryk jag förtjänade som barn). Bistra Voda gör Bosnien till årets Serbien, vilket ju är lite roligt. Fairytale må vara snorbra och favorittippad – inte helt off det – men jag har ju min fäbless i denna tävling rätt klar redan, så högre än trea kommer den inte här. För Jan Jan och Be My Valentine är ju precis den typen av låtar jag älskar, och självklart är det också därför jag alltid lackar på andras sammanbuntande av genren som “etno”. Haha.

Att Ukraina kommer högre än Armenien, trots att jag tyckte tvärtom tidigare, är helt klart due to The HELL Machine och gladiatordansarna, i kombo med att Jan Jan kommer bäst till sin rätt när man ser den underbara videon med glad dans över hela landet. Dessutom har Be My Valentine större chans att faktiskt vinna på riktigt, och då får jag ju glänsa en smula i alla fall. Båda kommer jag dock pumpa lika mycket i lurarna this summer.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.