Det där gick ju bra

Som sagt hade jag inte några verkliga förhoppningar på Slovenien även om jag fortfarande tycker det är en grym låt efter att ha sett det live. Och det blev uppenbart från låtens start att inte heller Ungerns discodänga skulle ha nån chans, eftersom sångaren var så jävla dålig live. Således finns inget att klaga på vad gäller resultaten i Eurovisions semifinal nummer två. Mja, att Danmark gick vidare var väl rätt illa. Men inget dödligt. Alla jag verkligen gillade skarpt klarade sig vidare. De givna U & N, plus de lika skitbra esterna.

Anmärkningsvärt: Ukraina har fått en massa skit för att ha en oerhört porrig show. Det var väl lite att ta i, men de kanske har ändrat den sen inhemska tävlingen vad vet jag. Något jag verkligen vet är i alla fall att showen jag såg lyfte låten ännu mer. The Hell Machine, bara en sån sak. Skit i om de vill kalla den något annat officiellt, det är ju bara vansinnigt coolt ändå. Plus att dansen var riktigt snygg och Svetlana Loboda sjöng med en bad-ass röst.

Fint också att i alla fall en av de två riktigt unga tjejerna gick vidare. Jag gillade båda låtarna, men Albanien hade helt klart en mer rutinerad sångerska. De där sex åren som artist har verkligen gett något – och showen var helt freaky. Det upskattas helt klart. Men Alexander Rybak för Norge var faktiskt lite väl slapp i sången. Om han ska vara favorit i finalen får han allt sjunga lite tightare, men självklart stod låten fortfarande ut tillräckligt bland annan mög.

The Toppers var tyvärr avsevärt mycket tristare live, faktiskt var inget bidrag i närheten av att vara lika roligt kasst som Bulgarien i tisdags. Bara jämntjockt när det var illa. Och det värsta skräpet är ju aldrig med i finalerna längre när det finns semifinaler först (eh vissa undantag *host* *lettiska pirater* *host*), så det blir mindre sköj och mer hetsig tävlan på lördag. Hoppas verkligen jag har möjlighet att vara lika slavisk twittrare om saken då, trots att jag är på annan ort.

Speaking of which. Det korta haveriet på Twitter mitt under tävlingen fick mig pinsamt mycket ur balans. Jag har ju precis vant mig vid hur roligt det är att sitta och småkommentera grejer just som det händer (fattar verkligen hur @kenring mycket väl skulle kunna twittra sex i realtid), då vill man inte berövas möjligheten igen. Det kändes så jävla mycket tristare att kolla på teven. Men så satt jag ensam också.

This entry was posted in seriöst and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.