Inför semifinal nummer två

Försiktigheten från tidigare året har försvunnit något, märkte jag när mina uttalade hopp om finalisterna inte höll. Jag tänkte då återgå till att bara ta med det jag verkligen gillar, och jag har 7 givna finalister enligt min smak. För att de antingen är lite coola, catchy nog, eller bara bra som stryk:

Norge: Alexander Rybak – Fairytale
Azerbajdzan: AySel & Arash – Always
Moldavien: Nelly Ciobanu – Hora din Moldova
Ukraina: Svetlana Loboda – Be my Valentine! (Anti-crisis Girl)
Ungern: Zoli Ádok – Dance With Me
Estland: Urban Symphony – Rändajad
Slovenien: Quartissimo feat. Martina – Love Symphony

Och där är egentligen bara Slovenien som jag är rätt tveksam på att de verkligen skulle gå vidare, den tog jag med bara för att det är så jävla punk att ha ett bidrag som mest består av att de låtsas spela (eftersom bara sången är live och de är mest instrumentala, och ville vara det helt men fick inte). Ukraina och Norge är  förstås med i min givna topp tre i hela tävlingen, tillsammans med Armenien, de är båda så jävla bra. Men vid andra lyssningen var jag också knockad av hur på allvar bra Esternas låt är. Moldavien och Ungern har helt enkelt skickat låtar som är catchy nog att gå långt, och Azerbajdzan likaså, plus att jag redan tycker att Arash är bra.

Sedan får jag väl tro på några av dessa som resterande finalister (eller vill tro av olika skäl): Albaniens Kejsi Tola ser ju ut som Clarissa explains it all, och det måste man ju gilla. Gör hon bra ifrån sig live är det en bra låt också. Irlands neo-Bangles Sinéad Mulvey & Black Daisy är ju lite catchy. Cyperns Christina Metaxa har samma villkor som Kejsi Tola – på samma grunder, hon är också en youngster – det håller om hon gör sig bra live, för låten är bra. Dessutom är den också lite punk i sammanhanget eftersom den har så lång startsträcka för att vara en ESC-låt. Sen hade vi ju Litauens Sasha Son som kör sån 90’s Braxton valstakts-R&B att jag måste gilla det. Men om det egentligen är bra kan jag nog inte svara på ordentligt.

Till och med Serberna är svåra också. Lite är det som om vi skickat Markoolio, men ändå med en bättre låt. Aldrig nånsin en vinnare, men kunde kanske gå till final. Nederländska The Toppers är i alla fall kvällens Bulgarer. Det är så jävla dåligt och fult att jag kommer vrida mig av skratt i soffan igen. Skönt att någon gör det jobbet också.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.