Shout out to Li Österberg

Häromdagen lånade jag Li Österbergs första egenskrivna seriebok Det är inte så här det ska vara på bibblan och fick en oväntad bonus. Svaret på den eviga frågan! Inte för att jag letat så jättenoga, men jag har länge velat ta reda på vad en tecknad serie som gick på 3:an i kanalens barndom hette – den som handlade om jakten på Eldorado och var en av de första jag kan minnas i animestil att sändas i Sverige. Signaturmelodin har varit hyfsat fast i huvudet i snart 20 år men vad den hette har varit bortblåst. Så får jag titeln genom ett replikskifte mellan två karaktärer i Österbergs bok och jag fullkomligt jooooobla!

Nu sitter de där, de tre första delarna, på min hårddisk och väntar på att ses. Les Mystérieuses Cités d’Or. (Och så ligger senaste Johanna-delen Pusselbitar av Österberg/Rochling på sängen här intill.)

– – –

Visst räckte det med en enkel googling på ”guldstäderna”, den enda jag minns från signaturens svenska text, men eeh… Ibland kommer man bara på vad man vill leta efter när man är AFK. The Mysterious Cities of Gold ska man söka på om man vill hitta nån slags förbjuden verksamhet som levererar.

This entry was posted in vardag and tagged , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Shout out to Li Österberg

 1. Agnes says:

  Är det så omöjligt att blanda teman och stilar i en blogg tycker du? Eller har du satt upp en policy om att hålla din blogg inom vissa ramar? Jag förstår ju vad du menar, men undrar över resonemanget bakom.

  Ang. det du kommenterade alltså.

 2. Haha med tanke på detta inlägg och mina debatterande är det förstås skillnad, men jag har än så länge varit väldigt lite ööh utlämnande eller whatever. Men å andra sidan skulle jag inte vara lika tight på din stil heller. Det är ju bara en sån sak man tänker, att det finns så många stilar man skulle vilja kicka. Som actor slash rapper liksom. Och det vet man ju hur det går.

  Men för att svara på din fråga har jag inte satt ramar medvetet men de kommer ju smygandes ändå.

 3. Agnes says:

  Haha, fantastisk liknelse. Här får du ännu ett exempel: http://www.cracked.com/blog/billy-bob-goes-ballistic-with-subtext-titles/

  Well, jag tycker om när folk lyckas blanda utan att det skär sig, men det är nog svårt. Jag gillar din blogg som den är också. Samtidigt önskar jag att jag själv blev engagerad av fler saker och brydde mig om att skriva om dem.

 4. sanna says:

  jag kan inte tänka mig en trevligare situation att vara i än att ha en oläst bok av li österberg liggandes brevid sig. mycket nöje!

 5. Yoho says:

  Jag fick en seriebok som hette Johanna en gång i födelsedagspresent av mamma. Kul med mitt namn liksom. Men shit vad sämst jag tyckte den var :(

 6. Yoho says:

  snygg ledsen glad gubbe där

 7. ärligt talat är jag inte så såld på johanna-sviten heller (förlåt sanna), men därför var det extra fint att li österbergs första egna album var så mycket bättre. try it if u want.

Comments are closed.