Om mig

– – –

Om mig:

Grovt Initiativ är Gustav Almestad. Bibliotekarie och frilansande skribent/redaktör, verksam i Stockholm men uppvuxen i Sundsvall och född i Lund 1981.

Är socialistisk trollgubbe och feminist, samt sång-, rap- och dansman. Skriver på feministiska bloggen Genusfolket. Heter @GrovtInitiativ på twitter, insta och allt sånt. Bloggade tidigare om sex, relationer och sexualpolitik för Nyheter24/Sex&Blandat (finns nu på arkiv här).

Redaktör på Mint. Tidigare redaktör för Popmani Magasin och antologierna #prataomdet (Kalla Kulor förlag 2012) samt Skamlöst (Charlie by Kabusa 2010). Varit sidekick i Kvällspasset i P3 2008/09. Frilansskriver då och då, med publiceringar i Bang, Ottar och sån press, samt en och annan gammal debattartikel här och var. Även varit karaokevärd på gbg-haket Kelly’s i flera år.

gustav {a} paparkaka punkt com / 0736-225824

– – –

Om Nerd Life Deluxe:

Började som Bulgurblogg, blev sedan Nerd Life Bulgur B-L-O to tha double G och sedan flytten till WordPress har bulgur blivit till deluxe och vardagsbloggandet satt i skymundan för mer debatt och mer uppstyrdhet. Fortfarande är Nerd Life Deluxe en plattform för avskrivning men mest är det feminism och det stora genom det lilla. Sedan Genusfolket startades och även arbetslivet kommit i vägen har det dock blivit nästan halvdött här. När jag skriver sånt som inte passar någon annanstans hamnar det väl här.

– – –

Om Paparkaka:

Det ska uttalas med betoningen främst på andra stavelsen plus R:et, liten betoning även på sista stavelse, och “kaka” med samma A-ljud som i “katt”. Båda A-ljud. Det betyder inget särskilt, jag har dessutom snott det från några jag knappt känner för en herrans massa år sen och nu får man leva med det. Tanken är att det ska vara paraply över allt jag gör och vad jag reppar när jag rappar. Jag hade länge lite dille på att referera till skivbolag i texter à la No Limit/Death Row/Young Money, precis som jag även petat in högar med referenser till 418 Biskop där jag bodde förr.

– – –

Om namnet Grovt Initiativ:

Jag såg ett bröd i Malmö som hette så, det lät sjukt snuskigt men man fattade att det anspelade på G.I.-diet. Efter att jag fotat det och visat alla bilden blev jag kallad så i en kompis mobilkontakter. På den vägen är det (jag älskar töntiga internetnicks och har massor av alternativa namn lite varstans).

12 Responses to Om mig

 1. Kat says:

  Kan man kommentera din presentation? Spännande. Du är meget stilig på bildet.

 2. kan förtydligas för andra att Kat menar en annan bild. men säg inte jag inte är stilig här också.

 3. charlie says:

  gustav, tjena! hörru, jag försökte fixa in din feminismen is back in town EP på min macbook, men det gick ju inte – det sög faktiskt. det kanske inte är här jag ska skriva, men jag gör det. Hur göra?

  tjarå,
  charlie

 4. charlie says:

  nämen, sepåfan. jag borde kollat mej igenom din sida innan jag skrev. nu ska jag nerladda. hoppas vi hörs. vad är det här förresten? jag bloggar ju inte, ville bara ha kontakt.

  tjarå, charlotta

 5. charlie says:

  dude, nu är det jag igen. ivrig besökare tydligen. vafan ska jag göra, försöka bränna ut låtarna på cd? jag vill ju ha dom nu.

  lotta

  (bloggar fortfarande inte), räds internet, vet inte ens om jag är på rätt forum.

 6. åh, hej! haha. gud vad länge sen! så är det om man inte far facebook…

  vad det är: öuh… min blogg, fast numera också hela hemsida. öh jag vet inte hur man ska säga mer, men det här är det enda skrivandet jag gör som inte är låttexter eller min remix numera. läs det gärna, jag vill hävda att den är bra.

 7. och räds inte internet! jag lovar att det är fint med nätskrivande.

 8. bränn låtarna i alla fall, det borde vara lätt.

 9. Matias says:

  Yo Gustav!

  Kom och tänka på dig och din hemsida i mitt myller av tankar. Jag intervjuade dig för sjuhäradsfestivalen för två år sedan, kanske tre. Hoppas allt är bra med dig! Jag har en fundering och jag tror du är the man att svara. Hör gärna av dig till min mail dude. Keep it real! MVH

 10. elsa says:

  Inte för att det är direkt väsentligt i detta fabulösa sammanhang, men jag måste bara ändå: Fan vilken stilig karl!

 11. Kobran says:

  Hej! jag satt och googlade bilder från disney och så kom din sida upp pga bilden med alla disneyprinsessor och jag kunde inte sluta läsa din blogg. Jag älskar ditt sätt att använda ord och att du är så som jag-Råfeminist:) Jag sitter med i feministiska utskottet i ung-vänster. Och jämnstäldhet är min huvudfråga. Jag blev så tagen av din text. hoppas du svarar! k.serenus@hotmail.se

 12. Alfrederora says:

  WAAROM TE INVESTEREN IN ‘CONTRACT VOOR VERSCHIL’ NU CFD’S: https://hec.su/hQhN

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *