Neverlearning.

Det fina med att läsa extra blå press som SvD är att det åtminstone i näringslivsdelen hymlas mindre än på andra platser, eller i alla fall är lite mindre utgångspunkt att läsare är dumma i huvudet (à la kvällspressens sinnesjukt värdelösa sparexperter och liknande). Därför kunde jag glatt skrockande i söndags läsa den raka upplysningen att aktier är en dålig idé när det kommer till sparande – i jämförelse med sparande i Statsobligationer genom Riksgälden är det sämre både på längre och kortare sikt. Party!

Det här fick förstås jag, genom exempelvis ETC, lära mig för typ 10 år sedan, men för alla andra verkar det gå lite trögare. Exempelvis för den där regeringen som fick för sig att det var skitsmart att slänga in pensionspengar i spekulationssvängen in a deh PPMonstret. Där inte få av fonderna har gett minus för alla inblandade. Minus! Du har sparat skuld (och så avgiftspengar till förvaltarna på det! yay). Och det är bara för att jag vet att det inte är den största delen av det man kan förvänta sig som pensionär som ligger i detta aktiefondshelvete som jag kan skratta åt dumhuven.

Men skrattet går såklart lite till att sättas i halsen. Alla dessa pengar som ändå blåsts in, och blåst upp bubblan vidare mot krasch. För när ska ni lära er, att det är uppgången som är problemet och inte kraschen själv. Alla bubblor brister.

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Neverlearning.

Comments are closed.