Blekingsk reunion.

Min släkt bor till viss del i Blekinge, Karlshamn. Mormor, ett par syskon till mamma. Kusiner är emigrerade till Malmö, de är typ gycklare allihop så det är ju rätt logiskt. I vilket fall. Eftersom min mamma snart fyller femtio och hon och pappa ska dra på resa för att fira det om ett par dar har hennes fest förlagts till just Karlshamn. Jag är här för första gången på kanske 5 år. Alla har flyttat runt igen och jag får 2 x husesyn. Mostern och hennes dude har såklart haft projekt på gång och våldsrenoverat ett gammhus till toppskick och jag, Link och Matilda sover på loftet tillsammans med två sjukt läskiga skyltdockor. Festen har varit på main floor i det här huset.

Jag har under hela festdagen varit very much M.I.A., hooked på that internet shit i vanliga fall liksom, och går plötsligt omkring med både torsk på den saken, och en telefon som inte vill ha nån kontakt med nån. Så på natten efter festen vaknar jag förvirrat av fyra sms på raken och nåt svarar meddelande med info jag borde bekräftat redan samma dag. Typiskt.

Alltså inte för att man inte är i full gång och blir uttråkad eller nåt av telefonbrist, det finns ju dryck och sånghäfte och barn och grejer på festen. Sjukligt god mat man bara måste äta för mycket av så man inte orkar nåt alls, och inte ens supa tack och lov. Det har varit en hård fredag innan så lika gott. Men det är förstås bara jag, de andra verkar inte varit lika benägna att tävlingsäta och bli sega. Inga hårda fredagar helle för den delen. Gott så. Vi sjunger sången om festen som slutar med action av Knivhackar-Jon och kärring i brunn, vi må inte ha det så spännande som den berättar, men det är fan sång och butelj när det är födelsedag ändå. Kanske får du se ett bildbonanza.

This entry was posted in vardag and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Blekingsk reunion.

Comments are closed.