Nazi-stim

Jag håller på att se om den gamla SVT-serien Hammarkullen (av Agneta F-O och den bättre Birro-brorsan) tillsammans med Link och Syrran. Det är i såna här fall man verkligen kan se Pirate Bay som en kulturgärning, för public service har inte direkt nån tradition av att vara kvicka med DVD-släpp av sina skatter. För att inte tala om såna där serier som aldrig kommer ges ut p.g.a exempelvis låträttigheter. (Ja, Spung finns därute, och på min dator, men om någon vet nånstans att få tag i Soldater i månsken, holla!)

Vilket fall.

I andra delen av Hammarkullen kommer ledaren för naziskinsen hem från fängelset och spelar vid ett tillfälle nån slags vit makt-musik på sitt rum. Frågan, i spår av rättighetsproblemet nyss nämnt, då: Är det ett riktigt vit makt-band han spelar, och har upphovsmännen till folkgruppshetsen i så fall fått STIM-pengar för användningen?

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Nazi-stim

 1. yoho says:

  Men hur länge spelas låten då? Helt onödigt att kommentera det här när det skulle kunna vara så lätt att kolla upp fakta, men det lämnar jag åt andra, men visst får man spela i cirka trettio sekunder utan att mynta upp?

 2. nej det får man inte. vad händer då om jag skriver en låt som är 30 sekunder lång? är den gratis?

  exempelvis ovan nämnda Spung spelar garanterat mindre än 30s av de flesta låtar, men där är enligt SVT uttryckligen skälet att låtarna är varför den inte går att släppa på DVD.

 3. Yoho says:

  Okej då. Men om det är procent av låt då? Nä, kunde inte hitta något om det på STIMs hemsida heller. Är nog bara sånt där publikt påhitt, så som att man får lägga upp upphovsrättsskyddade bilder på sin hemsida/blogg bara man anger källan. Which it’s NOOOT!

 4. Yoho says:

  Is not OK alltså.

 5. Rasmus says:

  Svaret är JA, Stim skyfflar pengar även till vit makt-band i de sällsynta fall då dessa förekommer i radio/teve.

Comments are closed.