I can’t believe it’s not cheese!

Det roar mig något enormt att GP har ett “avslöjande” idag om den falska osten. Fusk-ost kan lura kunderna. Alltså jag menar inte att ta ner dess värde som avslöjande genom att sätta citationstecken runt ordet, men jag kan tänka mig att det är en sån där sak som många vetat om men ingen bara snackat om brett.

Den falska osten, i alla fall, är ganska billig, heter i ostdisken saker som Pizza-Mix, Gratängmix etc och ser precis ut som riven ost. I själva verket är det en blandning av nåt jox med noll mjölk som istället tillverkats av, som GP skriver, billiga fettråvaror, och nån tredjedel cheap mild ost. Det är alltså en hustle i stil med att sälja Hot Dogs för att de inte får heta korv och liknande shit. Och kunderna, stackarna, de luras. Ja, de luras. Gud vad jag älskar smädade konsumenter i pressen.

Jag har väl redan redan yttrat en del fascination för sån här hustlin’, hålla på och smygbluffa precis så långt det är möjligt. I vissa fall blir jag också sur. Men det här är fan asroligt. Oh my God, I can’t believe it’s not cheese!

Innan jag hann se den där sista uppgiften om spädning med vanlig ost började jag hoppas på syntetisk veganost men det gick ju inte heller nej. Själv köper jag förstås hela ostar och river ner. Biskop-ost, alltid!

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.