Lilla snigel akta dig (skoja bara)

Tänk att emofavvorapparen Slug är en sån underhållare. Det måste vara åldern, det har ju boastats i intervjuer om att han lagt ironin på hyllan och vuxit upp. Min föredragna väg alltså – bli roligare av att växa upp istället för vad idioter tror, tvärtom.

Jag tänker att det ska vara mycket folk där innan, hyfsat stort band och allt gratis på Kungstorget, så jag vill vara där en god stund innan. Men så är det glest vid kravallstaketet en halvtimme innan och jag kan till och med stå längst fram. Inte nåt jag strävar efter vanligen men jag var lite fotosugen. Link är förstås inte lika entusiastisk som aldrig hört dem, utom några låtar tidigare på dagen, men mest är det väl att båda är rätt slitna efter helg och lite sjukdomstecken. Jag framhärdar ändå när jag är pepp, men räknar inte med andra.

Så vi står där halvtimmen ut, ser Slug stå och kränga skivor med frun bredvid scenen, och bli fotad av och med en bunt fans, sedan är det dags för stadsfestivalers största plus – start på utsatt tid – och Gillis kör lite lojt konferencierarbete. När han säger att de har med sig en galen gäst hoppas jag, sen säger han det: Atmosphere, och Brother Ali! Och jag tänker albinoaction oh yeah, sen är det igång.

De varvar duktigt och Ali får köra lite egna låtar också, tyvärr inte nån av mina storfavoriter som Self Taught eller Shadows of the sun, men jag nöjer mig med Uncle Sam Goddamn och för den delen gemensamma låten Cat van bags som jag dock missar att det handlar om först för att ljudet är lite halvdant längst fram.

Men även om det är Brother Ali som är min stora favorit på skiva märker jag att det är Atmosphere som står för bäst show (såklart, de ska ju vara huvudakt, givet fler av deras låtar då). Slug är ascharmig och varvar klyschor om swedish women med att mitt i det mest finstämda partiet i Woman with the tattooed hands stanna upp och säga (hyfsat exakt:) what the fuck does that mean anyway? English is my first language and I’ve been trying to figure it out for years. Hell, I wrote that shit and I still don’t know what the fuck it means. Precis vad jag tänkte när tramset kommer om evil and good in every individual bla bla. För är det nån text som alltid stört mig är det den och nu kommer han flat out och säger att det är flum, och, som jag sa, växer upp. Stackars Atmosphere med deras jobbiga prettofans.

De kör en timme och droppar några favoriter men jag saknar typ alla jag gillar från förra skivan, men jag är ändå riktigt underhållen av de låtar jag inte är så bekant med, den sunshine-låten var både fet och hade text jag både uppfattade och gillade. Jag har tänkt tidigare på dagen att Slug har bra texter men är allt ingen stjärna vad gäller rap, men det kommer fan fram bra live och jag blir sugen på att lyssna på mer. Det är till och med lite trevligt att nya skivan fortfarande är ganska olyssnad för mig. Jag blir plötsligt en sån som vill höra shit för texternas skull. Särskilt om man ska vänta sig skön distans utan ironi. Men det får bli ett projekt för hörlurar utomhus, inomhus har jag fortfarande ett par tre sommarpratare att ta igen medan jag borrar hål i väggen, och resten av tiden denna vecka måste faktiskt gå till the rmx. Deadline knäckt för länge sen, men sommaren är i alla fall inte över (nej det är den inte! tyst med dig).


Ant stod mest bakom podiet med en cigg och såg cool ut.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.