Lite Jönssonligan till helgen.

Så man har sig ett utsocknes besök när Svante dräller in från LKPG. Uppstyrt gammgängshäng och allt är fint med det. Men så är det ju också helvetiskt varmt i kombo med kollektivtrafikmardröm, och man tycker att det är nog med att vagnen som blir till ersättningsbuss vid Wiesel innebär bytet med sämst timing in the world, men man tror fel, för vi har ju även bro to tha öppning att räkna med. Svettas all vätska ur kroppen på en stillastående buss på Göta Älvbron medan Svante får vänta snällt på Drottningtorget av ens försening.

Och sen med en Svante installerad i the room for guests (mitt rum, medan The JOV är borta på Norberg), när man ska dra till Philip för lite musikutbyte, råka ut för en öppning av bro till. Det händer vanligen en gång i månaden max och nu två gånger på en dag. Så jag håller upp humöret genom att skoja till det lite. Jag försäkrar Svante om att det här inte alls händer så ofta, det är väl nån jävla Jönssonligankupp, en liten eka med en flaggstång som ska se till att bron öppnas i precis rätt läge. Och sen åker bron ner igen och vi börjar rulla över den, och jag tittar till höger. Och så ÄR DET en jävla eka med flaggstång!

En liten jävla skitbåt med vansinnigt lång mast har pruttat förbi och stoppat trafiken och jag tycker fan i det läget att det är värt det. Philip är nöjd över att vi är lite sena, inte helt klar annars. Vill ni ha pizza? Ja tack, som fan. Och så dricker vi ett par öl och byter metal och skum hiphop, så behöver inte en torsdag vara så mycket mer avancerad.


En annan sorts trafikkaos när man väl kommit av en buss.

– – –

Gammgängshänget ifråga är bangolf. Svante, Jonas, jag, och Ecke har åkt upp från Halmstad (och så bonus utöver gammgäng såklart, Link, Malin, Sanna, Anna tha Bomb you name it). Värmen går inte att fly när man står där vid bangolfen och måste hålla sig vid sitt hål. Men det är bara att omfamna det och låta svetten komma. Hålla lugnet. Inte stressa på bollen. HAHAHA jag är SÄMST på bangolf, klart jag stressar. Maxantalet slag på kanske 5 hål. Ett enda hål var jag bäst på, av tur, annars sist med 44 över par. Men det är fan skitkul ändå, och lyxbanan i Slottskogen är möjligen lite dyr och för populär, men jävligt trevligt i jämförelse med hur skabbigt det var där förr.

Öl efteråt är svår att finna om man vill ha den kall. Det vill man. Så vi letar på tre ställen, har ni öl i kyl? Nej, nej, ja men dyr. Det får vara värt. Det ÄR värt, vi har det skittrevligt och jag är såklart vrålpepp på att gå ut också, men de andra fastnar i fyllematen på vägen och bara fyra återstår att gå ut. Jag är dåligt informerad och tänker att det ska vara Fandango, men båten bjuder baktakt. Och det är kul det med, men glest med folk så det får gå med lite porrdans i nån timme och sen drar vi hem med ersättningsbuss. Ecke tror vi är hos mig vid det korta stoppet hos Link, det är roligt. Lägenheternas likhet ger alltid komisk effekt.

Och sen är det ännu en svinvarm dag och paraden på bilden ovan sluter trafikkaoscirkeln när jag och Ecke ska möta upp de andra två. Sedan har vi druckit vår läsk och ätit vår glass och båda utsocknes besöken är över och jag åker hem för att förbereda en middag. Klickenbloggen får tala om nästa vända.

This entry was posted in vardag and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.