Skruvat äventyr

(HAHAHA, ordvitsen.)

Jag har med posten mottagit det i nedan nämnda PrtSc-avsnitt nämnda RAM-minnet från Traderaköpet. Således har det varit laptopöppnarfest i Sundsvall, jag har för första gången tagit mig in till datorns mitt medelst två olika sorters skruvmejsel och fått se genom ett hål rätt igenom hela fanskapet. Grymt coolt.

Det började förstås med floppen att jag, efter att ha hittat instruktionen till var i helvete minnesplats nr 2 fanns och hur den kunde kommas åt, insåg att skruvarna som skulle släppa låset för tangentbordet var av torx-typ och således krävde en helt ny mejsel jag inte hade. Clas Ohlson kunde säkert hjälpa, tänke jag, och gick dit. Men mejselhyllan innehöll förstås bara två storlekar, fel båda två, såvida man inte betalade för ett helt set. Jag letade efter första bästa med lågt pris och rätt mejsel, fann endast ett över hundra spänn. Så jag kom efter ett tips av en anställd (!) på att man ju kunde öppna försiktigt och sedan lämna igen på öppet köp. Hahahaha, så fick det bli och imorrn går jag tillbaks med ett mission accomplished här hemma. Nerd cheap-skate life!

(Proceduren? Öppna minnesluckan på undersidan, skruva loss två torxhuvuden och vänd på skiten, lossa fyra spärrar och lyft tangentbordet, peta loss gamla minnet, sätt i nya, skruva tillbaka alltihop. Man såg rätt igenom datorn i ett hål i moderkortet. Om en vecka ska jag byta hårddisken, det blir sköj.)

This entry was posted in vardag and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to Skruvat äventyr

Comments are closed.