Semifinal 1, tre fel av tio.

Att jag igår tippade åtminstone sju av tio rätt bland de som gick vidare till final i Eurovision skulle kunna ses som bra jobbat. Att jag tippade en som självklar att åka ut som istället gick vidare skulle kunna ses som pinsamt. Jag kan inte riktigt bestämma mig.

Vad jag kan säga är i alla fall att det ändå är ofattbart att Polen gick vidare, och i viss mån Israel – jag tror min syn på att de är med i ESC gjorde att jag drog till med dem på min tre-ut-lista men jag var ändå säker på att de skulle åka – gick vidare. Att Azerbajdzjan tog sig vidare var nåt jag misstänkte skulle hända så snart jag såg deras framförande för det var tight och mycket fetare än videon jag sett innan. Men att jag skulle få offra Slovenien och inte Norge? Nederländerna och inte Rumänien? Att Irland inte kom med av mina tippade var väl också fullt möjligt, men kom igen, den var rolig. Det tyckte jag i och för sig om Sylvia Night också för två år sen, och hon hade ju dessutom en fet låt så vad väntade jag mig?

Men alltså jag satt där och såg Sirusho för Armenien och tänkte ja den var ju fet, men jag trodde hon kunde sjunga och sen kommer Nederländskan Hind direkt efteråt och bara kör samma sak fast med bra röst och jag tror jag är safe. Äsch. Men att förutse andras smak har inte varit min starka sida eller mitt syfte, jag tänkte bara stila lite nu när det verkade så enkelt om man fick droppas tio istället för en vinnare. Tji fick jag, så går det om man ska stila.

Men. Bosnien-Hercegovina gick fan vidare så jag är skitglad.

Vidare till de som lyfte igår:

Grekland. Shit, refrängen är fortfarande inte helt vad jag söker, men det är ju coolt och ovanligt med en låt i Eurovision som har en fetare vers än refräng. Faktum är att jag måste revidera min topp 7 sen för den var så mycket bättre live. Finland, jomenvisst. Det är en habil hårdrocksdänga 101, och helt klart det tightaste framträdandet igår. Montenegro. Inte så jag skulle sett dem gå vidare, men det lät mindre trist igår. Och så har vi tidigare nämnda Azerbajdzjan såklart.

Och de som dök:

Armenien, som sagt. Fan också den var riktigt bra ju, varför sabba den med en sångerska som inte håller måttet? Jag kan inte förstå såna grejer. Hoppas hon skärper sig. Ryssland hade en storsatsning på att ha med konståkarstjärnan vad han nu heter, men det enda det gjorde för mig var att sabba det faktum att Dima Bilan sjöng bra igen till att allt blev lite äckligt. Vi kunde väl sluppit se så tydligt att det var han, eftersom han nu inte ens är med i låten som sådan? Dessutom är han inget ögongodis.

Esterna var såklart helt vansinnigt dåliga, och fick såklart buande publik också, men det är ju faktiskt kalkonerna som gör Eurovision extra kul så det här med semifinaler är inte så jävla hett alltså. Jag vill ju stå där på puben på lördag och gapa i takt med massor av folk över det vansinniga.

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.