Varje gång jag skriver om Mello får jag 80% fler besökare än mitt snitt

Christer Björkman vill att du äter hans bajs. Varje år. Han riggar tävlingen så långt det är möjligt, och det är förståeligt. Eftersom det fungerar. Herregud så dumma ni är!

0302.jpg
You must eat the poop.

I will not eat poop. Jag lyssnar på låten och bedömer därefter, och inget upphaussat Perelli- eller Carola-framfört bidrag ges förtur någonstans. Eller tvärtom heller för den delen, jag hatar inte på en fet låt ens om Frikyrkosatan sjunger den. Därför ska det tilläggas att Charlotte Perelli var värdig finalist i gårdagens vända. Låten var näst bäst efter Hur svårt kan det va?, men absolut inte ens bland topp 3 totalt i år. Det som stör mig är något annat.

Det blir mer och mer uppenbart för varje år att det finns ett eller några bidrag som ihärdigt favoriseras av både press och Björkman. Förstnämnda marionettstyrd av den sistnämnda. Förra året var det extremfloppen signerad The Ark, innan dess Carolas i alla fall klassiskt feta sak, och i år har vi både Carola och C.Perelli som sjukt uppbackade monstertjurar. Bara idén att slå ihop Frikyrkosatan med hennes ärkerival från 2006 stinker uppgjort/desperation lång väg, men eftersom det inte gick vägen som det var tänkt fick krutet läggas på Perelli.

Metros förstasida igår bar rubriken Hoten mot Charlotte Perelli. Det är talande nog om hur vi ska tänka om saken. Om det inte räcker kan vi ju även konstatera att Hero var enda bidraget som fick en extraboost i scenshowen genom en effekt pålagd endast för oss tevetittare. Alla färger utom blått borttagna, Perelli blir svartvit med lysande blå bakgrund, och det blir ju som en video och ser coolt ut och allt, men tjenare fusk. Och var det nån mer än jag som såg Björkman lyckodansa med Kristian Luuk bredvid scenen då Hero kördes en gång till? (Sämre andra gången dessutom, till skillnad från Bengtzings lyft.)

Vafan Mello, återinför juryn om ni nu ändå ska rigga skiten så folk inte röstar fel. Jag brukar också aggressivt tycka det blir fel, men fimpa hyckleriet.

This entry was posted in seriöst and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Varje gång jag skriver om Mello får jag 80% fler besökare än mitt snitt

Comments are closed.