Nu rakar de visst kiwin innan de äter den!

Det är inte första gången någon uttalar sig om att “ett rakat kön hjälper fantasin på traven för den som drömmer om sex med en minderårig” när Malin Hülphers skriver det på SVT Debatt. Tvärtom görs det ofta och gärna från såväl oroliga föräldrar som från manliga smakdomare som tex Strulige Men Godhjärtade Storknullar-Killen Hank Moody: “[…] while I’m down there it might be nice to see a hint of pubis. I’m not talking about a huge 70’s Playboy bush or anything. Just something that reminds me that I’m performing cunnilingus on an adult. But I guess the larger question is why is the city of angels so hell bent on destroying its female population”.

Ah, nobelt av Hank att bry sig om Kvinnan, verkligen. Men som ni kanske ser blandar både den fiktive Hank Moody och debattören Malin Hülphers ihop yttring och orsak i utnämnandet av destruktivitet. Rimlig oro om kroppsideal förmedlas förstås  i Hülphers artikel, men rakat könshår är helt enkelt bara rakat könshår, inte ett vuxenvärldens svek mot ungdomen och definitivt inte en pedofil fantasi per automatik. Att exemplifiera press och ideal med intimrakning är helt okej, men glöm aldrig att det är press och ideal i sig som är själva problemet. Detta gäller dessutom oavsett om yttringen är faktiskt skadlig eller inte, en vanligen helt okontroversiell företeelse kan fortfarande ha problematiska orsaker. Johanna Sjödin jämför smidigt med att raka benen som ett närstående exempel.

Diskutera gärna personlig smak, eller samhällstendenser, och är du genuint orolig så svara bara varje tonåring det enda raka (lol) om de undrar ifall man måste raka sig: Nej – men vissa dumskallar tycker säkert det, och då kan du använda åsikten som ett idiottest, för man “måste” ingenting med sin kropp, varken avstå eller göra.

Men vi kan inte ha en debatt om “för eller emot rakad fitta”, utan att det blir en fars.

– – –

(Obs! Läs även Intis blogginlägg innan du börjar förfära dig över “en stackars tonåring som hängs ut”.)

This entry was posted in seriöst and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Nu rakar de visst kiwin innan de äter den!

Comments are closed.