Det mest radikala

UPDATE: VICTORY (skynda på nu).

Varför är det så viktigt för oss att kämpa för rätten att inte behöva steriliseras för en könskorrigering? En person som irrat in i kommentarfältsland annorstädes säger: ”Vad är problemet? Män kan inte bli gravida i sin egen kropp. Är jag kvinna och väljer att vilja bli man, så väljer jag naturligtvis bort förmånen att kunna bli gravid i min kropp. Det är inget tvång i valet. Det är vars och ens eget val att byta kön.”

Låt oss först konstatera att motivering är överflödigt. Det åligger inte transpersoner utan steriliserare att ge en förklaring, då både sterilisering och brända broar för artificiell befruktning är helt betydelselöst för själva könskorrigeringen. Frågan som bör ställas är alltså snarare: Varför är det så viktigt för KD att sterilisera? Och det lustiga är att svaret är detsamma både på den relevanta frågan och på den irrelevanta: För att en mamma som är en pappa saboterar heteronormen och könssamhället.

Samma svar kan ges när vi undrar varför vissa nedvärderar frågans tyngd, eller när någon undrar varför jag som cisperson ska bry mig så mycket om en minoritetsgrupp. Steriliseringar är heterosexismens örfil på den som vågar korsa gränserna, infertiliteten den pollett som avkrävs för färden över. Den har inte med potentiell avkomma att göra, bara med heterosexismens allmänna välbefinnande. Det är vad KD vill slå vakt om, men pinsamt nog inte kan säga öppet. Därför har transpersoners frihet också med allas frihet att göra, det är för mig varken en principfråga eller en rättighetsfråga, absolut inte en ridderlighet från den vite cisriddaren. Istället bara det mest radikala och ett effektivt vapen för att sudda ut lite av de absurda ramar som fortfarande bestämmer oss som antingen man eller kvinna, och bara det.

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Det mest radikala

  1. Susannes says:

    Jag tycker det Medborgare X skrev om en transexuell bloggerska var värre än det han skrev om TUR-teaterns anställda, och innan Billing tagit avstånd även från detta ser jag ingen anledning att höja honom över de andra idioterna.
    Ett av de antifeministiska/jämställdistiska/maskulinistiska/whateva bloggarnas största problem(förutom att de ofta framstår som korkade)verkar vara att de har svårt att ta avstånd från många återkommande kommentatorers rätt otäcka åsikter, för då blir det ju ekande tomt i deras bloggosfär. För mig som feminist är det dock positivt att denna helt agendalösa(eftersom inte skitsnack om feminister kan räknas som agenda)rörelse har så få fans att de måste fraternisera med kvinnohatare. De med vettigare åsikter kommer förhoppningsvis söka sig andra vägar snabbare då.

  2. Jag har förstås inte läst X nog för att ha koll på alla inlägg, känner nog inte till detta specifika. Att ta avstånd från alla som kommer och poserar vid ens sida tycker jag dock är onödigt. Det skulle bli jävligt jobbigt om V skulle behöva ta avstånd från AFA hela tiden. Men Ström har aktivt länkat till X och bloggat efter tips från densamme, därför är han att klandra på det sätet. Vad jag vet har inte Billing gjort det, varför han inte befinner sig på tokdårarnas sida (däremot delar vi inte analys och jag tycker ofta att han har fel samt argumenterar antifeministiskt).

    Kortare: Man kan ha keffa åsikter utan att vara dåre. Det betyder inte att man behöver ta argumenten på något större allvar ändå.

Comments are closed.