L’homophobie de svennemiffo

Från DN+ för Ipad
Från DN+ för Ipad (fanns ej på web)

Men Paul din nolla! Pride är inte en manifestation för typ knulla offentligt, eller för något knulla alls, utan för rätten att inte stämplas som samhällets avart i detta generella heteroträsk som – ja, precis – sexualiseras offentligt varenda jävla dag, i heterotermer. Jag känner för att vaska mitt kommande äktenskap bara för att metaforiskt örfila denna idiothomofobi.

Ja, vi förstår att du inte hatar bögar och flator

Vi förstår också att du inget förstår överhuvudtaget.

– – –

Update: Som sagt, det framgår att Frigyes “inte har något emot det” trots synen att det är en sexualisering av det offentliga rummet. Det gör det dock inte till en mindre homofobisk syn, plus att det definitivt eldar upp de som faktiskt öppet har något emot det.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

8 Responses to L’homophobie de svennemiffo

 1. Sebastian says:

  “Utan för rätten att inte stämplas som samhällets avart i detta generella heteroträsk”
  Hur ska.man uppnå detta genom att ,vissa delar sv tåget, är halvnakna eller har någon obskyr dräkt på sig? :/
  Det är eb fråga jsg ställt mig i flera år.

 2. Eftersom tåget inte pågår i en hel vecka eller är det enda i Pride tycker jag det är av sekundär betydelse sedan rätt länge. Ja, vissa kommer reagera på detta, men jag ser ingen anledning att låta det tas som en rimlig reaktion.

 3. Jonathan says:

  Sebastian, du får det att låta som att världen hela året utom på prideparaden är fri från sexuell objektifiering och nakenhet. Vakna och fråga dig istället varför den icke heterosexuella nakenheten skrämmer dig mer än senaste hollywoodproduktionen du såg.

 4. Sebastian says:

  Tror du misstolkade mig, jag tycker att hbtpersoner är lika värda som oss andra och förtjänar samma rättigheter som “oss andra”, men medelsvensson ser det inte på det viset. Dom reagerar bara på det “onormala” i sammanhanget vilket är tex halvnakna män och.kvinnor i läderdräkt utan tyg bakpå.
  Skriver från mobil så detblev lite kort.

 5. Sebastian says:

  Sen anser jag dock att sex hör hemma i sängkammaren men vad folk gör där är inte.min ensak.

 6. Max says:

  så himla bra, och tack för hela den här bloggen.

 7. Jonathan says:

  Sen kan en dock även anse att det finns människor som
  gör onormala saker och att det faktiskt finns en poäng med att visa på att de i lika hög grad förtjänar acceptans som medelsvenssons som mest gör normala saker.

  Dessutom, det är faktiskt inte någon pridekommitté som väljer att inte visa bilder på den majoritet vanligt påklädda människor som också går med. En diskussion om hur medier påverkar ett sexualiserat samhällsklimat vore kanske mer relevant än inlägg som ‘kan dom inte vara gay hemma istället?’.

 8. Pingback: Pride – karneval och skräckvision (å så det här med kyssar) « Henrik Tornberg

Comments are closed.