Favorisering

19. En låt från din favoritskiva.

Jag har många favoritskivor. Inte alla är helgjutna men de flesta genombra till minst två tredjedelar och oftast väldigt definierande för min smak på given tidpunkt. Jag kunde valt Siamese Dream som Medelklassman, eller Adore för den delen. Kanske Yvonnes Getting out, getting anywhere som ironiskt nog är den bästa skivan de gjort trots avsteget från syntarna. Kanske Dr. Dres 2001 pga spelat sönder den som ingen annan och tokälskar varje gång jag hör den fortfarande. Kanske Ill Bills debutalbum What’s wrong with Bill? som fortfarande saknar dåliga låtar helt och fanns med i min mp3-spelare i tre år utan att tas bort (bara A.B.N. som närmar sig det rekordet). Eller Säkert! som jag okynneslipat till for no appearant reason som ingen annan musik. Egentligen hade jag till sist bestämt mig för Oscar Danielsons Schysst & Populär, en äkta “kan alla texter utantill”-skiva för mig och fortfarande fantastisk, men that shit fanns inte på youtube förutom en låt som inte är den bästa varför jag sket i det utnämnandet av favoritskiva.

Istället: Något otippat. Jag har aldrig tänkt på den spontant som min favorit förut, men varje gång jag hör en låt från Jay-Jay Johansons Rush måste jag lyssna vidare på hela. Eftersom jag fastnade för Jay-Jay under ca triphop-fasen hatade jag först hans övergång till untz untz untz-pop, men det var innan det slog igenom som en del av min smak. När jag tänker på det nu inser jag att skivan är en fin markör och konstant följeslagare udner ett par viktiga skitår. Det är alltid helt omöjligt att välja vilken låt jag gillar bäst, så jag tar den enda (förutom titellåten) med video:

Notera även den snygga vinken till förra inläggets titel, On the radio, som ju var namnet på hans första untzpop-singel från skivan innan.

This entry was posted in vardag and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.