Årets förvillare på gång?

För att titulera sig som forskare är det jävligt lite forskning och tjockt mycket “sunda förnuftet” och “what about teh children????!!1” i Annica Dahlströms och Christian Sörlie Ekströms debattartikel i dagens GP, som den hemska tidningen dessutom valt att promota på förstasidan – insinuant sammankopplad med något random barns glädje i sin mamma (där artikeln dock inte alls handlar om biologistvidrens fråga).

“Låt oss fundera på vad som egentligen är barnens bästa och bortse från oss själva/lägga ifrån oss allting trist och rationellt”, ungefär så inleder Dahlström-Ekström, sedan förklarar de ändå för oss vad som är rationellt, för dem, och slutar med att konstatera att psykisk ohälsa är vanligare idag. Men med exakt noll koppling, vare sig belagd eller påstådd, till att barn går på dagis. Det är sant, de har fått rubriken att “familjepolitik skapar psykisk sjukdom”, men INGENSTANS presenteras belägg för det, och det bara insinueras istället för att påstås (så att de slipper riskera att överbevisas).

Utöver detta är det fullt med felräkningar och eventuellt reda lögner i det skrala faktautbudet som ges. Självmord bland unga kvinnor har ökat med 400% senaste 10 åren, skriver de, och man undrar ju var källan till detta är då siffor på raka motsatsen finns att hämta på Karolinska Institutet (självmord minskar eller står stadigt). Näråmen, det är ju bara ihopklumpat med psykofarmakarecept och depression* så att det inte kan granskas alls…

Kostnaden för en dagisplats är 15000 för kommunen säger de vidare, vilket om det ens stämmer ändå inte kan kvittas mot en föräldralön på 20000 då en bortfallen skattebetalare gör denna kostnad ca dubbelt så stor som dagis (argumentera för att siffrorna inte spelar roll kan de väl få göra men förvilla går bort). De kallar det till och med att kommuner stjäl pengar från barn om de inte ger lika mycket i vårdnadsbidrag som dagis kostar, men det håller inte om man räknar med bortfallen arbetskostnad! Det är faktiskt helt bisarrt att såhär grova fel får publiceras. Härnäst invandringssiffror från Politiskt Inkorrekt eller?

Låt mig också än en gång påpeka att Dahlströms professorstitel är inom en helt annan del av hjärnforskningen än dessa könsskillnader som hon skriver och föreläser om. Hennes böcker på ämnet är inte egen forskning, utan fria tolkningar av andras arbete, men presenteras ofta som om hon forskat själv. Se exempelvis denna kritik från 2007. Som min käre kombo David uttryckte det idag kan man också nämna att inte någon annan person gör så mycket för manshatet i Sverige som Annica Dahlström.

– – –

* Liten update alltså: de skriver att “självmord, suicidförsök, depression och konsumtion av psykofarmaka har bland unga kvinnor ökat med upp till 400 procent under de senaste tio åren”, men HUR räknar man ihop så skilda saker? Kan det finnas en statistiskt hållbar grund ens om man samordnat undersökningar från scratch? Det här är så jävla oärligt att 40 000 miljarder headdesk inte är nog för att greppa det. Vsg att välja på om de är så oärliga eller om de är så korkade att de tror man kan räkna såhär.

– – –

STOR update: Total sifferkross av dessa nämnda lögner utförs väl i dagens GP.

This entry was posted in seriöst and tagged , , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Årets förvillare på gång?

  1. Pingback: Nikkelin – 2011-03-28 | nikkelin lifestream

Comments are closed.