Debattöööaargh/Män i kort kjol

I den lysande texten om skönhetsideal/vård och könsnormer som Panam äntligen styrde upp idag finns en grej som jag tycker hör ihop med Isabelle Ståhls också jättebra artikel i dagens Expressen:

“När SVT för några veckor sedan ville att jag skulle ställa upp i Debatt och diskutera skönhetsoperationer tackade jag nej. Jag visste hur det skulle bli, visste vilken polemik som skulle uppstå. […] Det är exakt den sortens bra och dålig kvinna-feminism som jag trodde att vi hade lämnat bakom oss. Jag tänker inte bidra till att den återuppstår. Ni kommer aldrig att se mig sitta i en studio och diskutera MOT exempelvis Linda Rosing.”

En del av skälet till varför artikeln Hurricane Ståhl skrivit gör mig så glad är nämligen just det, att hon beskriver saken så lugnt och undviker gapig polemik, precis som den Panam inte vill hamna i. En sur kommentar illustrerar med negation precis vad jag menar: “[…] faktum är att jag förstår inte riktigt vart Isabelle vill komma med sin artikel. Vad är det som vi gjort fel som behöver debatteras? Är män i Sverige ojämlika? Vill kvinnor bli hemmafruar? Är det bra eller dåligt? Jag förstår inte.”

Jamen precis! Det är inte meningen att såna här saker bara ska diskuteras efter “vad vi gjort för fel”. Debatt kan lika gärna försöka peka ut ett problem i all komplexitet. Det är väl ingen som tror att debatter i teve är till för att kora en vinnande lösning på nåt? Jag hoppas nu att samma goda exempel följs när vi troligen får se Hurricane i teve snart. Annars vore det ännu mer skäl till besvikelse att jag själv med all min mesiga diplomati blitt teasad men petad än en gång.

– – –

Ok men sakfrågan och män och typ utseende?

Ja du vet ju att jag är kille med bakgrund av nån slags goth och sånt i mina teens. Jag har haft klänning i skolan och blitt hotad med stryk för det, smink hade jag nästan dagligen sista två åren i gymnasiet. Jag skulle kunna fronta som fan med det (och har). Men du, det där behöver vi ju inte kalla stil & shit. Jag var fortfarande clueless kille och snål som ett as, så nån exklusiv kräm skulle du inte ha sett mig slåss om ens då. I’m lame.

Men jag är för. Jag behöver bara some teachin samt bli lite mindre snål/mer tät. Ja, och komma över tanken att det vore lamt att börja igen direkt efter min bruds blogginlägg om det.

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Debattöööaargh/Män i kort kjol

  1. Pingback: Nerd Life Deluxe B-L-O to tha double G » Blog Archive » Flickan som svingade med brödkaveln/golfklubban/whateva

Comments are closed.