Skänk rätt plz

Om Newsmill får Stora Journalistpriset i kategorin förnyare måste vi gemensamt trollbomba de jävlarna. Göra reaktionärerna så skogstokiga att sajten helt svämmar över av så sjuka grejer att de slutar få privilegiet att sätta agenda by populism. Det är förvisso redan nu ett under att mediet tas i utan tång, men värre kan det alltid bli.

Alltså det finns definitivt en förnyande kraft i Newsmill. Ali Esbatis debattartikel med rubriken om årets fördummare är också rätt. Eftersom fördummandet är det förnyade. Vi skulle aldrig sett en så levande Anna Anka-bashing utan Newsmill, och då var det ändå det mest postitiva i fördummandets bana eftersom Anka är så jävla rolig. Men som god journalistik är skojiga idioter eller för den delen duktiga och intelligenta troll knappast nåt att hurra för. Det luktar dessutom lite Bonnier-svågerism av utnämningen.

I Studio Ett i P1 idag kom PM Nilsson med den spännande motkritiken att Ali Esbati använder Google-ägda Blogger som verktyg för sitt medium, bloggen, vilket skulle göra honom lika mycket styrd av storgiganter som Bonnierägda Newsmill. Whoa. För att vara en förnyare av journalistiken genom en framgångsrik nätsajt måste man säga att PM Nilsson är totalt clueless om internets vägar.

Någon som inte är clueless är förstås min favorit i kategorin, Kinga Sandén. Förvisso är framgången genom att tweetrapportera delvis tack vare god timing. Sandéns uppvisning i hur en bra rapportering kan se ut hade varit mycket mindre utan all hype, som skapats av att media helt enkelt verkar vara redo att se fördelarna med Twitter och andra nya kanaler. Också den hypen är förstås ett exempel i sig på hur de nya kanalerna fungerar. Det är vackert meta.

Newmill är däremot fortfarande bara fucking Mordor.

– – –

Update: Jamen klart Kinga fick det. Köng!

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Skänk rätt plz

 1. Gabriel says:

  Yo… jag har funderat över detta, hur man ska bemöta hat och dumhet i kommentarer. Hat föder ju hat som föder mer hat. Jag ser istället framför mig ett enormt moln av upplysningsmänniskor som går in och “argumentation-enda-sättet”-kommenterar lugnt och sakligt, utan personangrepp, i precis alla viktiga kommentarfält…. Alltså det går ju nu, att samordna sådant. To be continued.

 2. jag hoppas förstås inte på att vinna debatt därigenom utan att göra newsmill så uppenbart ondskefullt att man slutar lyssna… lär ju inte fungera men det var kul i teorin.

  koordinerad saklighet låter intressant ivf!

 3. Anders says:

  You don’t just troll into Mordor.

 4. Hahaha. Jag har min one ring med mig vettu. Den som gör mina kommentarer extra synliga.

 5. Ivar says:

  Håller med Anders: With ten thousand men you could not do it!

  En fråga bara, varför exakt är Newsmill så dåligt? Jag tycker att det är rätt så bra, att även oetablerade har en möjlighet att påverka dagordningen.

 6. För att det är så mycket pajas/populistämnen för den status sajten fått, och att de med den saken får sätta agenda.

  Det är också ganska överdrivet med vem som helst-grejen. Att sedan synas ordentligt internt på Newsmill är ju inte heller alltid en garanti.

  Sist så har de en hel del skumma metoder för sig. Dels ompubliceringen av Esbatis text som visserligen länkade rätt men uppenbart framställdes som att han valt att synas där också, och dels att de slängde vidare Isabelle Ståhls text nyligen till Expressen utan information eller mer betalt.

Comments are closed.