Schmattepengar

I Pillow Talk igår behandlade jag ett av bakistevens inslag i söndags. Det var inte det enda som var intressant dock, för mot de riktigt sena timmarna såg vi också en repris av senaste Existens i SVT, vars vinkel på saker irriterade mig något enormt.

Redan som det är har jag så svårt för gapanden om VÅRA SKATTEPENGAR, men när Existens ägnade all energi åt att flippa på hur präster i Svenska Kyrkan utbildas i vanliga universitet och då förbrukar skattemedel till detta fast de ska arbeta för en privat organisation… Det var bara så dumt!

Det är förvisso problematiskt att en religiös organisation fortfarande har en sån särställning gentemot exempelvis muslimska samfund eller frikyrkor för den delen. Det är även helt ok att ifrågasätta att innehållet i utbildningarna är helt oakademiska, om man nu ska ha akademisk inriktning på universiteten. Men gnället om skattepengar blir epic, epic fail av två skäl:

För det första är det en ren vinst för staten att någon utbildas och får ett jobb som ändå är så pass ok betalt som präster et al. De pengarna klirrar in igen rätt fort och principer åsido är utbilning till något som ger jobb rent ekonomiskt sett en god idé. För det andra är det ganska lätt att hitta utbildningar överallt som sedan ger jobb i en helt privat sektor. På vilket sätt är kyrkan annorlunda? Men ok, låtom oss lägga ner alla offentliga utbildningar som inte slussar alla direkt in i sovjetmaskinen. HERREGUD.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Schmattepengar

  1. Yoho says:

    Ja HERREGUD. Så jävla dumt tänkt.

    psst förresten: rolig typo “De tär”

  2. haha tack för korren! synd att ändra iofs men nu är det som de tär. BWAHAHAHA.

Comments are closed.