Can’t make a 2 sminkad brud a housewife

[Fortsättningen då.]

För alltså det var såhär. P3 Star gick i bakgrunden när jag satt hos Panam, söndagen innan hon drog till skogs, och käkade då förstås bakisfrukost vid whatever tid det kan ha varit. Hon störde sig nog på att jag ville lyssna, men jag vältrade mig i ungdomars prat om saker och ting. Det är ju sånt jag älskar men hon inte riktigt förstått mitt engagemang i, det där att ha koll på vad ungdomen sysslar med nuförtin. Ämnet för dagen var i alla fall smink, vilket förstås ledde till långt mer allmänt intressanta tankar. Förloppet i presens:

Men om du fick välja på en sminkad tjej och en tjej utan smink, frågar reportern en kille som fått representera manligheten i ämnet. Ja då väljer jag nog en osminkad, svarar killen. Detta rätt slarvigt och borttappat det som bara minuterna innan konstaterades hyfsat explicit, att det där med osminkad kan ju killarna tro ifred om de vill, men inte fan är det sanningen för det mesta.

Ändå är inte problemet att killen svarar så, att han föredrar den osminkade, naturliga if you will, även om det vore rimligt att tro jag tänker lacka på. Men det gör jag inte nu, för här finns större och fetare oplockade gäss. Själva frågan är ju det som är fucked up. Nej, frågan är faktiskt inte bara fucked – den är en direkt fälla. Redan i frågan finns presupponeringen att något alternativ är det naturliga. Välj mellan en sminkad tjej, fixad för dig, eller en osminkad tjej som är naturlig.

Kommer du, för att gå vidare, ihåg det här? För tre år sedan intervjuades Lars Leijonborg av Harald Treutiger efter ett annual sommartal.

Inför den stora publiken ställde Treutiger en rad frågor av skiftande karaktär till partiledaren. Bland annat frågade han: “Vem väljer du, Victoria Silvstedt eller Marit Paulsen?” Leijonborg svarade: – Allt beror på vad vi ska göra. – Det får du bestämma. Ni får femton minuter, sa Treutiger. Lars Leijonborg dröjde med svaret, och sa sedan: – Då får det bli Marit för man vill ju prata också.

Och alla (”alla”) rasade, mig inkluderad. Javisst, med rätta. Visst var det hans antagande att bimbon skulle man knulla och tanten skulle konverseras (möjligen även till levande ljus knullas) – men var inte det också frågans poäng? Var det inte själva frågan som presupponerade detta? Kom ihåg att det var Treutiger som ställde den. Vad vet vi om honom? Ja, eh att han var anlitad av Folkpartiet själva. Kom också ihåg att det var Leijonborg som svarade, skulle han göra en smidig och snabb koppling bara sådär om det inte fanns inbyggt i frågan?

Nej. Frågan är ju en fälla, frågan ställer dessa poler mot varandra. Och det är damn well inlärt i alla som väljer schyssta snubbens bana att för i helvete, när frågan ställs, aldrig välja den som verkar förtryckt eller vulgär. Det är den naturliga och väna kvinnan, gärna med intellekt som ska väljas. Allt detta är normalitet. Man ska välja rätt, och ett alternativ är alltid fel. Det är inget onormalt alls att göra distinktionen.

Fuk dat. Let he who is without sin ställa frågan om du väljer horan eller hemmafrun. Så slipper vi såna där jävlar som går omkring och är syndfria sen, när blotta frågan gör den som frågat till ett as på stört.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Can’t make a 2 sminkad brud a housewife

Comments are closed.