101, for dummies, du fattar

Aftonbladet Debatt plockar upp mitt oundvikliga svar på Newsmilldebatten om de stackars männen, som hittills involverat Camilla Lindberg, Pär Ström, Josefine Arlesten och Börje Lundberg. Någon var nära, men ingen sa det rätt. Men det gör jag.

Se det som det faktiska efterordet till remixen, så som jag borde skrivit det redan då.

– – –

Update: Äntligen lite reaktion från Strömmen, på GenusNytt. Länkas till i högerspalten på artikeln. Han tycker jag är arg, vilket är ganska lustigt eftersom jag verkligen kände mig sansad i denna text. Å andra sidan kan det vara en projicering på goda grunder med tanke på min mer aggressiva ton i remixen (en ton jag kan ångra taktiskt sett, men som fortfarande inte är något annat än som man frågar får man svar – och faktiskt ordentligt balanserad i alla sammanfattningar).

This entry was posted in public announcement, seriöst and tagged . Bookmark the permalink.

10 Responses to 101, for dummies, du fattar

 1. Ivar says:

  *impressed* :-)

  Välkommet debattinlägg!

 2. Julia says:

  Har Panama visat twittermongot?

 3. jullan: haha nä men det låter som nåt att se fram emot.

 4. elin says:

  Panama is on it när herrn kommer hit.

 5. E says:

  Stort fucking jävla plus i kanten för den, Gustav! Inte för att du behöver ngn annans godkännande, men, ja, du fattar!

 6. bekräftelse is my drug, it’s my medicine

 7. Sleepless says:

  Hmm. Så FORT det kommer minsta lilla kritik mot Pär Ström så använder han det som bevis för att “man FÅR bara inte säga offentligt att det är synd om män, och det säger ju en del om samhällsklimatet…”

  Däremellan berättar han dock glatt det som vi – som länge roar oss med att läsa kommentarerna i Expressen/Aftonbladet/SvD/Etc när det skrivs något om jämställdhet – naturligtvis har vetat länge: Det går inte att idag nämna ordet jämställdhet utan att det genast rusar in 1000 arga antifeminister som skriker ut sitt hat mot feministerna. Vilket är fine! Alla har rätt att uttrycka sina åsikter hur argsint och högljutt de än vill. Men det “säger ju en del om samhällsklimatet” det med, något som Pär Ström antingen inte har följt med tillräckligt i debatten för att förstå, eller helt enkelt har valt att ignorera.

  Huh.

 8. Sleepless says:

  OK, glömde i min förra kommentar att länka till inlägget där det första citatet är taget från. Kommer här.

  “man FÅR bara inte säga offentligt att det är synd om män, och det säger ju en del om samhällsklimatet…”

  Jag lovar att jag är klar nu.

 9. Haha ja jag såg ju det där hyllningsmailinlägget, och svarade förstås med samma invändning som du. Möjligen lite väl aggressivt dock, men det får va.

 10. ollie says:

  Jag kanske är lite sen, men jag vill bara säga att det här nog är den första artikel om män, manlighet och feminism där jag håller med om varje mening.

  Jag har själv sysslat med jämställdhet i skolan och där kan man se att det inte bara går att komma dragandes med en enkel, fördefinierad, maktanalys och peka ut en grupp som förtryckare och en annan som förtryckt och därmed dra slutsatsen att den senare gruppen, och bara den, är det synd om och att den gruppen, och bara den, bör få hjälp. (Det är lika fruktbart som att ta Per Ströms väg).

  Jag har länge hävdat att det borde finnas någon sorts pedagogisk grundkurs för feminister när de ska torgföra sina åsikter till folket. Om det någon gång blir aktuellt så är du en av dem som jag skulle nominera som seminarieledare.

Comments are closed.