Naturligtvis är det inte en direkt överraskning att en liberal ledarskribent, nej förlåt politisk chefredaktör på det, har lika svårt för tvära kast och opportunism efter bonushatandet som jag har. Däremot finns det mumsig ironi in all of this. Kanske gissar du vad det är.
Ja för det första tycker jag förstås, som fortfarande varande socialist för det mesta, att det är ganska lamt att komma till rubrikens slutsats att staten inte ska äga företag bara för att det skulle vara känsligare för populism. Bevisligen fanns, om man då köper PJ:s bild av vad bra policy är förstås, helt ok policy för löner etc som nuvarande regeringsmakt tidigare infört. Alltså är inte staten kass i sig. Dessutom kan man väl tänka sig att staten som ägare är jävligt mycket slöare på att ändra policy what with allt röstande och annat som ska till. Kan ju vara en nackdel på sitt sätt, men knappast i enlighet med opportunism. Vad gäller vad regeringen kanske börjar lova behöver det inte spela nån roll eftersom det kan blåsa färdigt och sen skitas i. Also, vad säger vi om alla möjliga politiska beslut i så fall, om nu politiken är så känslig för folkets vrede och bloggars uppror? Ja just precis, inte så jävla känsligt (hej FRA/IPRED!).
Det var ett långt första. Men ett roligare andra är ändå att det idag på SvD:s very förstasida (på nätet) och ännu mer på Näringslivssidan funnits tonvis av rubriker som just hetsar folket som inte redan upprörts att hänga med i det glada hetsargänget. Tyvärr hann jag inte inse läget då det såg som hetsigast ut tidigare idag, men bilden nedan är ändå en bra bild av fixeringen. Från Näringsliv, men samma fanns näst högst på förstasidan just nu.
PJ Anders Linder, fråga dig snälla om inte din tidning kunde reflektera över din egen ståndpunkt inför rörliga löner, och kanske inte piska upp pöbelns ilska så mycket genom att skandalrapportera som vilken kvällspress som helst. Alltså, bara att det alls kallas skandal är indikation nog på syftet med rapporteringen, eller att Fredrik Braconier kan sitta och svara på detta uppenbart bonushatande sätt på “Läsarnas frågor” om saken. Jag vet, klart du håller dig på ledarplats och resten är fri, men herregud ni pratar väl med varandra. Eller… kanske passar det rätt bra att facket och sossarna får skit? Ja kanske det.
Opportunism hette det ja!
5 Responses to Opportunism what & where-now?