Repetition

Eftersom det finns ett koncept på GIFF som kallas “Vinnarfilmen” (visningskod i år: 666!), vars identitet inte röjs förrän samma dag den visas, kan man råka ut för det lilla missödet att se samma film två gånger. Detta gjorde jag igår.

Det var naturligtvis den enda av de 8 tävlande filmerna jag redan sett som vann. Alltså Låt den rätte komma in. Men tro nu inte att jag är helt blåst. Link skulle med AC och andra på den vinnande filmen, vilket de redan bestämt och köpt biljetter till tidigare, och min tanke var att följa med och se vilken film det var innan jag köpte nån egen biljett. Så kommer jag på att K-Tron och jag inte sett nåt annat den dagen, som vi snackat om innan, så jag hör av mig till henne och hon ringer från Draken medan vi är på vagnen dit och avslöjar att det är just den jag redan sett. Men jag har ju redan satt fan i båten och både halvlovat Link att gå i vilket fall (den var ju ändå riktigt bra…) samt bett K-Tron komma, så det är bara att ro skiten iland. Jag går.

Och ja, nog är det värt det. Andra gången ser man utan att jämföra med boken, noterar sånt man missade vända nummer ett, samt framför allt: får sig en mycket bättre förfilm än den, förlåt konstnärer, riktigt sugiga Sibyllan. Startsladdens vinnare Istället för Abrakadabra var sjukt rolig, bra spelad och innehöll en pappakaraktär med svinsnygga tischor som jag verkligen måste ta reda på var de kommer ifrån.

Dessutom! Den vinnare jag hoppats på – mest för att jag ville se den alltså, själva priset skiter jag fullständigt i – Pingpong-kingen, visas i förhand gratis imorgon för oss som prenumererar på GP och går och hämtar tix i GP-huset en dag som denna. Till och med om man skitit i att gå hem och hämta sitt Läsvärdet-kort.

Att jag inte orkade hem berodde förstås på att jag sovit hos J-O-V, jag passar hennes zombiekatt Fluffen i en vecka och bosätter mig på plats för att slippa springa mellan husen hela dagarna. Fast det få man ju göra ändå, jag har alltid glömt att hämta nåt jag behöver hemma. Vanliga jävla kläder till exempel. Hur glömmer man sånt?

0204.jpg
Alla katter gillar papperspåse. Alla katter fastnar i handtagen.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.