Om mig

– – –

Om mig:

Grovt Initiativ är Gustav Almestad. Bibliotekarie och frilansande skribent/redaktör, verksam i Stockholm men uppvuxen i Sundsvall och född i Lund 1981.

Är socialistisk trollgubbe och feminist, samt sång-, rap- och dansman. Skriver på feministiska bloggen Genusfolket. Heter @GrovtInitiativ på twitter, insta och allt sånt. Bloggade tidigare om sex, relationer och sexualpolitik för Nyheter24/Sex&Blandat (finns nu på arkiv här).

Redaktör på Mint. Tidigare redaktör för Popmani Magasin och antologierna #prataomdet (Kalla Kulor förlag 2012) samt Skamlöst (Charlie by Kabusa 2010). Varit sidekick i Kvällspasset i P3 2008/09. Frilansskriver då och då, med publiceringar i Bang, Ottar och sån press, samt en och annan gammal debattartikel här och var. Även varit karaokevärd på gbg-haket Kelly’s i flera år.

gustav {a} paparkaka punkt com / 0736-225824

– – –

Om Nerd Life Deluxe:

Började som Bulgurblogg, blev sedan Nerd Life Bulgur B-L-O to tha double G och sedan flytten till WordPress har bulgur blivit till deluxe och vardagsbloggandet satt i skymundan för mer debatt och mer uppstyrdhet. Fortfarande är Nerd Life Deluxe en plattform för avskrivning men mest är det feminism och det stora genom det lilla. Sedan Genusfolket startades och även arbetslivet kommit i vägen har det dock blivit nästan halvdött här. När jag skriver sånt som inte passar någon annanstans hamnar det väl här.

– – –

Om Paparkaka:

Det ska uttalas med betoningen främst på andra stavelsen plus R:et, liten betoning även på sista stavelse, och “kaka” med samma A-ljud som i “katt”. Båda A-ljud. Det betyder inget särskilt, jag har dessutom snott det från några jag knappt känner för en herrans massa år sen och nu får man leva med det. Tanken är att det ska vara paraply över allt jag gör och vad jag reppar när jag rappar. Jag hade länge lite dille på att referera till skivbolag i texter à la No Limit/Death Row/Young Money, precis som jag även petat in högar med referenser till 418 Biskop där jag bodde förr.

– – –

Om namnet Grovt Initiativ:

Jag såg ett bröd i Malmö som hette så, det lät sjukt snuskigt men man fattade att det anspelade på G.I.-diet. Efter att jag fotat det och visat alla bilden blev jag kallad så i en kompis mobilkontakter. På den vägen är det (jag älskar töntiga internetnicks och har massor av alternativa namn lite varstans).

12 Responses to Om mig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *