My milktweets brings all the boys to the yard

Peter Wolodarski har haft twitterkonto sedan september förra året. Fyra härliga månader. På dessa månader har alltså Big Wolo-D blivit rena twitterexperten! Via en veckas följande av Veronica Palms tweets har han kommit fram till att sossekrisen snart är djupare än i dagsläget pga Palm skriver några vardagstweets. Och är alltså oseriös? Eller vad menar Wolo-D?

Så många fronter här alltså. För det första kan man ifrågasätta på vilket sätt det att unna sig lite privat internetliv som politiker kan ses som tecken på företrädd rörelses kris, gärna med några exempel från andra framgångsrikt twittrande politiker som Göran Hägglund. Kompetent politiker alltså = bara politik hela dagen lång eller? Dock att vi som hängt med ett tag är jävligt medvetna om att som strategi för sociala medier är det knappast skadligt att vara lite informell och banal ibland. Vill man enbart vara detta är det också ens förbannade rätt, oavsett.

För det andra kan man fråga sig om Wolo-D fått en annan bild av Palm om han fattat sociala media lite bättre rent tekniskt, då det är uppenbart att han missar typ allt av konversationsvärde genom att inte följa fler än hundra pers = inte se mycket annat än Palms spontana riktningslösa betraktelser. Här ett tips: kolla profilsidan med alla tweets så får du se mer. Läsare av Nerd Life Deluxe är välkomna att bilda egen uppfattning om veckan 17-23 jan, som åtminstone i undertecknads ögon känns mer matigt även i de riktningslösa inläggen.

Och för det tredje, liksom, följa EN VECKA? Det är mer än lovligt kort tid för någon som bevisligen inte läser allt hela dagarna. Det är både arrogant och tämligen byxlöst av Wolodarski att göra detta utspel på en ledarsida med vanligen bättre koll (update: undantaget Bjurwald-fadäsen att utgå ifrån bara en rubrik i en ledardiss häromveckan).

– …And this offends you as a vänsterkille?

– No it offends me as a social media person!

This entry was posted in seriöst and tagged . Bookmark the permalink.