Abort Mission

Nu i Indisk kontext, men återigen seglar abortfrågan sedd genom fel håll upp i horisonten. Det är alltså två indiska läkare som dömts till fängelse för att ha aborterat foster efter könsbestämning. Flickfoster alltså. Och visst kan jag fortfarande förstå att aktivister i området vill jubla för en sån markering mot synen att pojkar är mer värda.

Ändå fel ände att börja i.

Ur Sydsvenskan: “Synen att flickor är mindre värda än pojkar är djupt rotad i det indiska samhället. En anledning är det utbredda systemet med hemgift som innebär att flickans föräldrar måste betala stora summor pengar till den blivande brudgummen och hans familj när hon ska giftas bort. Pojken ses som familjens pensionsförsäkring, eftersom han tar bruden med sig in i föräldrahemmet efter giftermålet och tryggar storfamiljens försörjning.”

Ja, så varför i hela helvete vill man inte sätta sina ansträningar på att råda bot på den orättvisan? Vad är det för vinst att några fler kvinnor kan födas in i det jävla skitsystemet, rather be ofödd vafan. Klart jag förstår varför just den änden börjats i, eller snarare varför det lyckats och två blivit dömda: Muthafuckas som gärna bibehåller systemet att kvinnor ska komma med hemgift är också muthafuckas som hatar abort. Att som kvinnorättskämpe börja i den änden är alltså en farlig allians. Att dessutom kalla aborter, hur frekventa de än är, för folkmord är också jävligt obehagligt.

Familjer som är för fattiga att behålla en flicka agerar efter en karg jävla verklighet, och det är den karga verkligheten som ska förändras. Kanske kunde man hoppas att tillräckligt många aborter skulle göra kvinnor till så mycket av en bristvara att systemet fasas ut av den anledningen (marknaden oh yeah), men troligen skulle det väl snarare göra giftermål generellt till klassfråga.

– – –

Skrev om könsselektiv abort när det gällde Sverige också om ni minns:

http://paparkaka.com/?p=971

http://paparkaka.com/?p=1196

This entry was posted in seriöst and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to Abort Mission

Comments are closed.