Skänk rätt plz

Om Newsmill får Stora Journalistpriset i kategorin förnyare måste vi gemensamt trollbomba de jävlarna. Göra reaktionärerna så skogstokiga att sajten helt svämmar över av så sjuka grejer att de slutar få privilegiet att sätta agenda by populism. Det är förvisso redan nu ett under att mediet tas i utan tång, men värre kan det alltid bli.

Alltså det finns definitivt en förnyande kraft i Newsmill. Ali Esbatis debattartikel med rubriken om årets fördummare är också rätt. Eftersom fördummandet är det förnyade. Vi skulle aldrig sett en så levande Anna Anka-bashing utan Newsmill, och då var det ändå det mest postitiva i fördummandets bana eftersom Anka är så jävla rolig. Men som god journalistik är skojiga idioter eller för den delen duktiga och intelligenta troll knappast nåt att hurra för. Det luktar dessutom lite Bonnier-svågerism av utnämningen.

I Studio Ett i P1 idag kom PM Nilsson med den spännande motkritiken att Ali Esbati använder Google-ägda Blogger som verktyg för sitt medium, bloggen, vilket skulle göra honom lika mycket styrd av storgiganter som Bonnierägda Newsmill. Whoa. För att vara en förnyare av journalistiken genom en framgångsrik nätsajt måste man säga att PM Nilsson är totalt clueless om internets vägar.

Någon som inte är clueless är förstås min favorit i kategorin, Kinga Sandén. Förvisso är framgången genom att tweetrapportera delvis tack vare god timing. Sandéns uppvisning i hur en bra rapportering kan se ut hade varit mycket mindre utan all hype, som skapats av att media helt enkelt verkar vara redo att se fördelarna med Twitter och andra nya kanaler. Också den hypen är förstås ett exempel i sig på hur de nya kanalerna fungerar. Det är vackert meta.

Newmill är däremot fortfarande bara fucking Mordor.

– – –

Update: Jamen klart Kinga fick det. Köng!

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Skänk rätt plz

Comments are closed.