Är detta det bra året?

Förra deltävlingen av Mello gick de två bidrag jag gillade mest vidare. Denna vecka likaså, nästan i alla fall. Såhär brukar det inte vara. Har jag blivit galen, eller världen frisk? Kanske kan det faktum att jag ändå glatt konstaterade i soffan att Det här tycker jag är bra! när H.E.A.T. spelade vara en fingervisning på det förra. Men så var det ju bra också. Faktiskt var de och countrybrudarna Cookies N Beans (mina andra egentliga favoriter) de enda som levererade rakt igenom bra sång i hela tävlingen.

Men även om Måns Zelmerlöw också hade en låt jag gillade så är jag lite förvånad över röstande publiks uppenbara otaktiskhet. Det är ju inte direkt nån tvekan om att det var Hero pt. 2 vi hörde där, så jävla mycket samma recept var det (inte konstigt, då Kempe skrev den också). Men jävligt stiliga moves på scen i alla fall, till skillnad från Perellis ändå rätt tama dans förra året. Frågan är bara vad som var uppe med hans pole dancers till bakgrundsdansare. Gärna Sexiga Brudar(TM) men ge fan i att klänga på metallstaketet.

Lili & Susie var inte bra. Amy Diamond hade en kass låt och sjöng inte ens bra längre. Lasse Lindh var tyvärr inte dålig (veckans föraktobjekt), men det är knappast en låt man skickar till Eurovision. Jag tror inte sydeuropéerna fattar Göteborgspop light. Jennifer Brown var veckans Ugglas och sjöng väl bra men hade mördande trist låt. Markoolio var ett skämt. Ett roligt skämt!

Alltså jag har inte mycket för att skicka bidrag som skojar till det, eller ens “roliga sånger” – jag är sån som byter kanal när det blir musikalnummer i Simpsons – men det var ju inte sången som var det roliga heller. Scenshowen däremot. Jag tyckte det var så jävla roligt när en person klättrade upp ur flygeln och jag med en gång kopplade att det var parodi på Dima Bilans show 2006 (när han tävlade med en bra låt). När mannen plötsligt fick sällskap av en violinist insåg jag vad som var på gång och skrattade högt och kunde inte för mitt måttligt intresserade sällskap hålla mig från att upplysa Nu gör de Dima Bilans scenshow från förra året också! Fortfarande inte något att skicka vidare förstås, men jag hade ju roligt i alla fall.

Den stora frågan dock, som vi alla undrar över, är ju förstås om Lasse Lindh försökte ragga upp Amy Diamond på efterfesten. Kanske till och med lyckades.

This entry was posted in seriöst and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Är detta det bra året?

Comments are closed.