Right in front of you!

Jag har länge betraktat SvD-skribenten Maria Abrahamsson som Djävulen. Det ska därför, när jag förmodligen får F-ordet i brevinkastet imorgon (sjukt lång tid tog det, jävla Adlibris), bli oerhört spännande att se vad hon skrivit i boken. Djävulens ord är ju alltid intressanta i alla fall, men ändra uppfattning lär jag inte göra att döma av denna lilla idiotkommentar i tidningens ledare idag:

Visst retar och provocerar Maria Rankkas tes om att alla kvinnor borde ha möjlighet att skaffa ett “fuck off-kapital”. Särskilt svårsmält är budskapet för kvinnor som fortfarande famlar i tron på att bästa garantin för jämställdhet och oberoende är en röst på vänstern. Förlåt en ofin fråga, men hur mycket egna pengar har egentligen offentligt anställda kvinnor med aldrig så mycket utbyggd barnomsorg hittills lyckats att lägga undan?

Jag misstänker att jag inte behöver påpeka det uppenbara för andra socialister men för er andra: Exakt hur svårt är det att tänka vidare och undra om inte vänsterklassikern höjda motherfucking kvinnolöner kan ha lite med detta att göra? Att satsa på offentlig sektor är att ge kvinnor mer pengar, både direkt (lön) och indirekt (mindre utgifter på barnomsorg etc).

Visst är det kalas när man kan påvisa det direkt korkade i en blå argumentering? Och Maria, du har väl hittat hit, så smidigt som SvD backlänkar numera?

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , , , . Bookmark the permalink.