Jag hade en koppling men den försvann.

Inatt sov jag ganska dåligt. Eller i alla fall konstigt. Jag vaknade till efter att nästan somnat, skivan jag körde i bakgrunden var fortfarande igång och sleep-funktionen säkert några minuter från aktivering. Vände och vred gjorde jag, tänkte så jävla mycket smarta saker och fick upp en massa skumma känslor. Sen somnade jag igen och det försvann, vaknade och fick nya, somnade så det försvann igen och sen rinse and repeat ett par gånger till.

Så när klockan inte skulle gå på förrän om nån halvtimme och jag ändå vaknade igen tyckte jag det var dags att gå upp ändå. Tyckte faktiskt jag var på en high roll med tanke på alla smarta saker jag ändå nånstans haft i huvudet.

Så när hypen kom upp på grammatiklektionen att ordet för änka/änkling och splitterny/so fresh, so clean var samma fick jag värsta lyckokänslan och insåg att det ju måste vara för att det förr var de satarnas enda chans att få gifta om sig/giftas om, innan skiljsmässorna kom till. Som när Jerry och Elaine väntar ut samma marriage i Seinfeld för att kunna haffa var sin av det heta paret. Fint på nåt sätt. Sen insåg jag att det inte stämde, neuf/neuve och veuf/veuve – det är ju inte alls samma sak!

Jag sov bort det fyndet också.

This entry was posted in vardag and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.