ESC 2013, semi 1

Tjosan hejsan, jag har inte varit så offentligt engagerad i ESC i år, men kan börja med att upplysa om följande: 1. Jag gillar Stjernberg och You som fan, ännu ett år att faktiskt heja på Sverige! 2. Jag ska se finalen live! Okej inte finalen finalen, men genrepet för juryn dagen innan, vilket känns rätt bra så man kan vara i mer lämplig häckelmode under själva tävlingen. Kommer bli fett.

Nu tänkte jag därför nämna alla jag absolut vill ska gå vidare från semi #1 som sänds idag, så jag får se just dem live.

Slovenien: Hanna – Straight into love

En go spinning-hit, som visserligen verkar ha katastrofalt tråkig show som förstör allt, men jag gillar goa spinning-hits ändå.

Danmark: Emmelie de Forest – Only teardrops

Gillar den inte så mycket som dess hype kunde få en att tro, men den är bra och den kommer gå vidare pga favorittippad.

Ryssland: Dina Garipova – What if

Rimlig klassisk powerballad. Faktiskt lite segervarning.

Ukraina: Zlata Ognevich – Gravity

Min toppfavorit i första delen. Jag älskar verkligen midtempolåtar med markerade beats, såna får man faktiskt inte så mycket av i denna tävling där det oftast är full fart eller full innerlighet som gäller. Ukraina är som vanligt mest pålitliga land. Hoppas på enhörningar på scen.

Montenegro: Who See – Igranka

Carl Catos beskrivning i GP av dessa figurer som “vulgär-KLF” stämmer verkligen på pricken. Jag kommer ärligt rösta på dem ikväll för att öka chansen liiiite att detta tokspektakel kommer till final. Dock att jag gillar det också! I Euro Neuro från förra året var rappen mest på lol, men här måste jag säga att den ändå är rätt bra även om jag kanske inte tyckt det om jag fattat ett ord. Trots att man är trött nåt så djävulskt på dupstepgrejen som används i refrängen är också beatet ärligt bra. Hoppas på inte strippshow på scen.

Moldavien: Aliona Moon – O Mie

Ännu en typisk powerdänga, lite mer modern än den ryska, och en sådan som tillkommit i klassikerstallet under 2000-talet i och med tävlingens nyare deltagarländer. Väldigt beroende av hur bra hon sjunger live, men jag har förtroende.

Irland: Ryan Dolan – Only love survives / Belgien: Roberto Bellarossa – Love kills

Hur roligt är det inte att Belgien kommer lite senare än Irland, med titeln “Love kills”?! Som en förklaring för vad det faktiskt betyder att bara kärlek överlever … pga dödat allt annat!!!!!!111

Aja. Detta är båda toppenfina poplåtar, precis som Sloveniens bidrag garanterade spinning-hits, och Darin-känslan i den senare säljer ju in den rätt bra för mig personligen. Frågan är bara om det blir nån slags konkurrens dessa emellan som slår ut den ena, eftersom de är fucking kloner på så många sätt.

Serbien: Moje 3 – Ljubav je svuda

En ängel, en djävul, en … nåt annat, typ vanlig person kanske. Detta är jättekonstigt och inte så bra, men gulligt och jag vill ändå se det hellre än fler män och annat trök, som tex Litauens och Kroatiens bidrag. Att Anouk är med för Nederländerna är kul, hon får gärna gå vidare med, men den låten är inte heller så spännande.

Återkommer med semi 2-favoriterna.

This entry was posted in seriöst and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.