XoXo

Äntligen är Rikard “Skizz” Bizzis solodebutalbum här. Kärlek, funk & solidaritet är precis så bra som jag förväntat mig efter att ha hört singlarna Kapitel 15-27 (Botkyrka) och Va dig själv. Den senare en av årets bästa låtar, alla kategorier, som kommer gå på repeat här hela sommaren.

Skizz har en sån rapstil som ibland på papper (bokstavligt talat) borde vara helt off-beat men ändå flyter helt obehindrat. Det är något omkomplicerat med dem, ärligt prat utan en tanke på glänsande rimfrossa, som säkert är ett resultat av hårt arbete men känns helt spontant. Bokstavsbarn skildrar diagnosen genialiskt med detta grepp, orden som jagar efter beatet men hinner bara precis ikapp (missa inte PSL-versionen!!1). Främst är det dock som producent Skizz är ett verkligt tungt monster av funk. Det finns ingen annan i Sverige som gör den här musiken, som kan skruva till bassynten till detta läge.

Lyssna bara på Botkyrkabasen och gråt lite när rösten halvt tar slut då Skizz försäkrar att han inte överdriver.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.