Framtiden, del 2: SWAG HAG

Jag minns när The Knife just haft sin stora hype i och med Deep Cuts och jag höll på att dö av pepp när jag hörde att Olof Dreijer sysslade med beats till rappare också. Förutom någon låt på Max Peezay-albumet 2005 var det dock inte mycket som faktiskt hördes av det där, och jag glömde bort det.

Så får jag nu höra Dark Sister, via Petter417 och PMOG, två Tennessee-tjejer som droppar Three 6 Mafia, Marilyn Manson, Burzum och Smashing Pumpkins som referenser – och det var förstås en säljande copy för denne black metal-wigger. Men framför allt låter det EXAKT som jag föreställde mig att en Knife-producerad rap skulle göra. EP:n Swag Hag är fyra låtar med episkt svarta syntmonster till lagom retarded rap, som bara måste höras. Jag skriver fan inte om musikgrejer ofta så du vet att jag är uppriktigt bananas över detta.

Framtiden är fantastisk, precis som min lycka över tex Tare lugnt eller The Weeknd är dagens genreuppblandningar och rappens utbredning lite varstans inte längre bara en farsot av rap-metal utan upphov till riktigt bra grejer. Mums.

Klicka bilden för download-länk till Swag Hag.
Klicka bilden för download-länk till Swag Hag.

Första låten Strange illustrerar grejen rätt bra själv också, de avslutande syntslingorna är som plockade rakt ur allra första Knife-skivan. Ska fan sampla bara dessa små toner och göra nån slags cover.

[audio:http://paparkaka.com/Strange.mp3]

This entry was posted in seriöst and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.