Maktenkuken

“Jag skrev att han var tråkig, för även om han skämtade med mig så är det liksom inget roligt skämt, att avfärda kvinnors dåliga humör med att de har fått för lite kuk är inte roligt helt enkelt.”

Hanna Hellquist skriver i DN om den lille fjanten som förra veckan ihärdigt hävdade på twitter att ett gött knull är det enda som saknas när Hellquist är upprörd. I förlängningen handlar det om detta att man inte ska inbilla sig att sexismen är utdöd och feminismen överspelad bara för att man umgås med likasinnade.

App, app, app! Säger då kanske vän av jämställdistisk ordning, får inte även män utstå könsmobbing av kvinnor? Säger de inte att kuken din är liten och slapp när du ska sättas på plats? Mobbas icke vi vid köp av sportbil, som de kallar “penisförlängare”? Kallas inte vårt buffliga humör för kompensering för kukstorlek? Och så vill vän av ordning att man ska nöja sig med detta status quo, som om terrorbalans vore en bra lösning ens om det inte fortfarande utgick från könsmaktsordning i båda fall.

Notera likheten: Makten och härligheten utgår visst i båda fall från kuken. En karl ska ha, eller vilja ha, större kuk. En kvinna ska vilja ha tillgång till kuk. Patriarkatet har oss alla inbäddade i skiten, glöm aldrig det (och båda kön droppar båda repliker åt flera håll). Inte för att man ska avfärda avslappning efter “gött knull” men någon rättmätig vrede botar det inte, och det gäller även om en man får höra den varianten.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.