Guilts to the side

13. En låt som är guilty pleasure.

Många saker lyssnar jag på som förmodligen borde vara guilty pleasures om man frågade någon annan: Melodifestivallåtar, de sämre grungebanden från 90-talet, power metal, Necro, osv, osv. Men det står jag ju för själv, om än jag kanske inte orkar fronta med det jämt. Något som däremot tar emot på riktigt är vissa låtars textinnehåll (där platsar förstås även Necro men det är så extremt att man inte orkar bry sig).

Bland det mest irriterande jag vet är verkligen alla de låtar som är skitbra, har helt okej texter till 90% men sen får in en liten jävla sabotagemening som pajar allt. Min annars älskade Cee-Lo’s moralism om horiga kläder i Beautiful Skin, femtioelva exempel på “no homo” och annan homofobi-i-förbifarten, jomen visst är det oftast i hiphop/r&b eftersom det provocerande inom tex indie mestadels maskerar sig så det blir öppet för tolkning, medan dessa genrer är rakt på av tradition. Jag lyssnar ändå, men tycker att det är lite jobbigt (jag har till och med skrivit en helt låt om detta problem!).

Senaste i denna rad av låtar som jag älskar men samtidigt provoceras av är The-Dreams Panties to the side. Så fruktansvärt bra och jävligt sexig låt, men naturligtvis kommer den lilla raden som sabbar: “Are you one of them girls who mean go when you say stop?” = Hennes läppar sa NEJ, men hennes ögon sa JA. Felet med samhället i en mening. Men det är i och för sig trevligt att The-Dream frågar först innan han antar att så var fallet, och i bästa fall kanske han menar det som jag gör i en rubrik på Pillow Talk.

This entry was posted in vardag and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.