Randomly, lovely

Förra året skrev jag ett kilometerlångt inlägg om den episka bokmässehelgen. Det kommer jag inte orka i år, men en halv kilometer blir det. Det ska betonas att detta är julafton för mig. Årets helg, och jag hoppas det så förblir varje år. Jag är nämligen som snickrad och lackerad för en sån här tillställning.

Igår var första gången som någon annan än Panam fick både höra talas om och inse vidden av mina pepp-bakfyllor. Antireaktionen som gör mig glad och pladdrig istället för totalt utslagen. Jag är mingelmonstret, pansarvagnen, killen hela dan. Det är ju så lätt en helg som denna. Kräver inget annat än att man är där och har lite lösa tweeps som tar en vidare. På kvällarna bara att man lägger upp en plan och håller fast vid den, plus/minus nån improvisation emellanåt. Detour till Lönnmördarn eller taxi när spårvagnen blockeras av bärgningsbil, såna grejer.

Lösa händelser av lulz, förvirring eller glädje:

– Föregående inläggs bildstund. Gabriel och jag sliter ut påsarna i övergivna Aftonbladet-montern. Inget ska gå till spillo. Förmodligen ett av skälen* till att Galago-festen inte blev lika bra som förra året. Men värt det in lulz.

– Vi kliver ut från det ofattbart populära seminariet “Sociala medier och bibliotek”, nu närmast legendariskt efter 100 personers fail att få plats samt flera mediers rapportering av snopen bilbiotekariesamling, och så står P3 Kultur utanför bland de som inte kommit in, och jag får ad hoc sammanfatta vad Rasmus Fleischer sagt därinne och kommer med i programmet. Alldeles efter Panams grymma reportage om mässans rookies vs. blasé veteraner (inspelat i Studio Paparkaka!).

– Johan Ehrenberg är på skojhumör under fredagen, och presenterar vår lilla pladderstund i ETC-montern genom att hävda att montern ska byta namn till porrtältet. Sen läser vi ur novellerna i den konstigaste miljön som går att få till utan att blanda in föräldrar bland publiken.

– Jag är totalpank eftersom jag jobbar kommunalt och får lön 27:e, så innan jag ska på förlagsmiddag måste jag möta upp Panam som får ge mig cash. Står och väntar på hennes båt vid Rosenlund, så går vi och tar ut pengar. Sen ska hon iväg och jag vänder tillbaka och tar samma båt som varit vid Lilla Bommen och vänt. Hoppar av på Lindholmen, tar en snabb vända hem för att byta kläder och ladda telefonen i tio minuter sen går jag till Slottsbergets färjeläge och tar än en gång samma båt, som denna gång varit vid Klippan och vänt. Hoppar av vid Rosenlund igen och går på förlagsmiddag. Båtskillen som sköter grindöppningen trodde nog jag älskade att åka båt.

– Tweetupstället i Natur & Kulturs monter har en sån där knepig espressomaskin som man matar in färdigladdningar med kaffe i. Det är gratis och bara tuta och köra, men alla som konfronteras med den har samma tekniknoja och står tysta och tvekande. Efter att vid ett tillfälle fått frågan om jag jobbar där och fattar maskinen inleder jag en session av hobbybaristande och får hjälpa samtliga som närmar sig. Killen hela dan, jag fixar!

Mjölken.

– Sist, ett hopp tillbaka till fredagen: Taxifärden från vår lilla middag hemma hos oss till Glänta-festen brakar igång med radions spelande av Bohemian Rhapsody. Taxichaffisen höjer volymen och jag får totalt Wayne’s World-spel och måste sjunga med i hela låten samt headbanga järnet när det blir “det hårda” mot slutet. Detta finns alltså på film, men man ser inte ett skit:

– – –

* Övriga skäl var:

– Hisingen. Det är då själva fan att det ska vara så svårt att få folk att åka en liten bit, men när det gäller hitresta människor förstår jag att man inte vill irra bort sig. Ändå glad att vi hade sjukt nära hem sen med tanke på tillståndet.

– Musikfailen. Att dansgolvet som precis börjat bli engagerat förstörs av teknik som strular.

This entry was posted in vardag and tagged , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Randomly, lovely

Comments are closed.