“Semester”

Ränner omkring. Anländer till Stockholm i rejält god tid, till skillnad mot Panams farhågor, och rullar våra väskor mot förvaringsboxarna. De är fulla allihop utom de små som ena väskan inte ens går in i ensam. Rullar våra väskor till Kulturhuset. Gratis garderob för oss, ka-ching, för vi ska vara med i seminarium.

Står på scen och meckar mik. Min fungerar inte och jag känner mig lite som en idiot först men det går över. Vi pratar porr, Ulrika tokpromotar Skamlöst och jag och Panam svarar med respektive stilar på frågor och ämnen. Jag droppar one-liners och hon är professorn. Jag trycker in en Wu-referens åt Anders i publiken, Panam pratar om makt och sex.

Folk att hälsa på och vi har gjort så mycket innan vi ens hunnit landa hos Ballistix. För min del allt jobb gjort redan. Men Panam har artikel ute och folk ringer och dagen efter är jag den som knatar själv på shoppingtur för att jag vill ha praktisk väska till fest medan hon pratar mer porr med hårda motståndare och åker taxi till radiostationer och vackra sympatiska män som bara nästan är motståndare att försöka debattera mot. Jag träffar tweeps och köper vin.

Blir också kontaktad, jag har nytt jobb och nya uppdrag och #hybris2010 är på. Men inte lika på som när vi går fyra personer till underklädesfest i bästa munderingar och en förträfflig backslick. Svettas nåt så in i helvete med andra lättklädda på dansgolv. Dricker öl. Vinglar hem lycklig.

De ringer Panam flera gånger redan innan frukost medan jag upptäcker att Visa-kortet är fel. Fel namn. Fel kort. Jag orkar inte panika utan flyttar alla pengar till säkert konto, mailar en person med det felande namnet och låter saken bero. Min mecenat sitter ändå intill och får stå för allt idag. När hon har tid. När jag har tid. Läser DN Kultur och ser att Tove Leffler kritiserar behovet av queer erotik och tycker det är rimligt fast ändå lite fel. Tänker att det är fett och #hybris2010 att jag ändå citeras i DN Kultur. Tänker att jag ska blogga om det men det blir bara detta just nu.

Semester fast med jobb är ändå så mycket bättre än fast i jobb. Jag har aldrig haft semester förr, jag tar vad jag kan få och ser fram emot även tiden efteråt.

This entry was posted in vardag and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.