Drift

Entreprenörer är evangelister hela bunten, kan det ofta verka som. Det är ok när rapparen säger nobody gets a record deal you gotta take that shit, det är däremot en helt annan när vissa övertända ljushuvuden får för sig att alla ska vara sin egen lyckas smed. Hur jävla många kreativa enmansföretag tror du den här ekonomin klarar av? Jag har inte mycket till övers för en helt utfasad bruksortsekonomi där alla ska jobba volvo i 40 år och få sin pension och hålla käften, men oavsett människans oändliga kreativa potential är det bara fett korkat att försöka göra entreprenörskap till första val für alle. Skolverket vad i helvete, sug min.

Driftigheten att köra sitt motherfucking race är såklart beundransvärd. Men vi kan inte ha en svensk legion av endast utbrända workoholics och vi kan inte ha ett samhälle utan de vanliga jävla jobben. Det är de vanliga jävla jobben som är en förutsättning för nya spännande projekts försörjning. Ändå går jag till jobbet imorn bitti med vetskapen att jag tillhör den tärande sektorn bara för att jag inget producerar. Det gör dock inte nån annan heller egentligen efter att mat och hyran är tillgodosedd. Hela civilisationen är ett överskott och då är bilar, vård, konst eller internet samma jävla sak. Allt är konst skulle man kunna säga.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.